4-5 år innan nya Anfield står klart

Bild till nyheten 4-5 år innan nya Anfield står klart
Liverpool Echo skriver att det kommer att ta 4-5 år innan nya Anfield står färdig med en publikkapacitet på 60 000 eller 65 000. Planerna - som klubben presenterar i dag kl 11 för kommunstyrelsen - sker exakt på dagen två år efter att Fenways Sports Group övertog ägarskapet.

Klubbens förslag omfattar en totalrenovering av dagens Anfield och ingår som en del i kommunstyrelsens egna planer på att renovera hela stadsdelen Anfield.

Kommustyrelsen har säkrat sig ett tillskott på 25 miljoner pund från staten för att renovera stadsdelen och ytterligare organisationer står redo att pumpa in ytterligare miljoner i projektet.

Planen är att bland annat att husen tre gator bakom Main Stand ska rivas; Lothair Road, Alroy Road och Sybil Road. Hus i ytterliggare fyra specifika områden en bit från arenan ska också renoveras.

Invånarna i det nuvarande området kommer att erbjudas att flytta till modernare hus och lägenheter i närheten.

Om det blir grönt ljus så kommer LFC att satsa runt 150 miljoner pund på att renovera Anfield. Planerna kommer ledningen att presentera i detalj i rådhuset kl 11 på måndagsförmiddagen.

Framför allt är det Main Stand och Anfield Road End som ska få en rejäl ansiktslyftning. Det förväntas att kapaciteten kommer att stiga från dagens 45 000 till 60-65 000 platser. Main Stand kommer att bestå av fler etage och blir betydligt högre än dagens läktare. Den kommer också att vara helt fri från stolpar. Main Stand ska också ha plats för nya kontorlandskap, restauranger och andra faciliteter. Detsamma gäller Anfield Road End.

Fenways Sports Group vill dock inte ge Liverpoolfansen några falska förhoppningar likt George Gillett som lovade att "spaden skulle vara i jorden inom loppet av 60 dagar". FSG väljer istället att skynda långsamt

Klubben räknar också med att minimial reducera publikkapaciteten under byggåren, så att man undviker förlorade intäkter.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer