Inför Liverpool FC - Stoke City

Bild till nyheten Inför Liverpool FC - Stoke City
Båda lagen stod för sina första vinster i säsongens upplaga av Premier League förra helgen då Liverpool totalt körde över Norwich borta med hela 5-2 och en glödhet Suarez mäktade med ett hattrick. Andra hattricket i rad i Norwich. Stoke mötte Swansea hemma och gjorde det de skulle och vann matchen efter två mål av den förre detta Liverpool spelaren Peter Crouch.

Att det var 12an som mötte 14e laget trodde vi nog inte riktigt att det skulle vara när dessa lagen skulle mötas, och inte efter 6 omgångar heller. Men så är läget och kampen mot toppen har sparkats igång efter förra helgen vinster. Och inte minst att det var The Reds som var det sämre placerade trodde man inte riktigt heller.

Förra säsongen möttes lagen fyra gånger varav Liverpool vann två, Stoke vann en och man spelade lika en gång.

Liverpool FC

Sedan den första vinsten för säsongen i Premier League, som kom i lördags, så har det spelats ännu en match i veckan för de röda. Men hade Udinese på besök på Anfield för en Europa Leagues match. En match som totalt dominerades utav Liverpool. Både spelmässigt och sett statistisk.

Men föga förvånande för denna säsong så lyckades man inte med att vinna matchen. Udinese kom undan med 2-3 efter att ha vänt ett 1-0 underläge till 1-3, Liverpool hade absolut mest boll och man skapade flest målchanser, och man slog mer än dubbelt så många passar än vad Udinese gjorde.

Suarez lyckades med att sätta en frispark när han väl kom in, och en vacker sådan också för den delen. Hans landsman Coates stack ut för en mindre rolig sak, nämligen ett självmål. Rodgers vilade många spelare i veckan så förhoppningsvis finns det många pigga ben som ställs på banan på söndag.

Daniel Agger har skrivit på ett nytt kontrakt i helgen vilket gör att han stannar hos oss i flera år till framöver och Rodgers hyllade mittbacken som en av världens bästa på sin position efter att signaturen var ett faktum.

De som missar matchen i helgen är Kelly och Lucas som är helt säkra att missa matchen. Dock är det frågetecken om Enrique och Cole kan göra något framträdande. Shelvey får titta på vid sidan pga avstängningen som han drog på sig mot United.

Brendan Rodgers inför matchen

Angående hemmaformen: ”Ibland är det bara en självsäkerhetsfråga, och du måste alltid komma ihåg att när vilket lag som helst kommer till Anfield så är det en av deras största matcher i livet.”

”Att spela hemma är verkligen inte distraherande. Att spela på Anfield är en riktig ära och ett privilegium och supporten vi får från fansen är fantastisk.”

”Uppbackningen vi får varje gång vi spelar här är fantastisk, så det är bara en sån där statistisk sak som det inte finns nån förklaring till.”

”Det enda som man kan göra är att arbete hårt för att lyckas.”

Trolig startelva enligt skribenten

Reina; Johnson, Skrtel, Agger, Wisdom; Allen, Gerrard, Sahin; Sterling, Suso, Suarez

Stoke City

De röd-vit randiga som kommer på besök har med sig en del spelare som är välbekanta med Anfield sedan tidigare. Spelare som var i klubben för några år sedan så som Pennant, kantlöparen med nummer 16, Croch, den långe anfallare som stod för två strutar i förra helgens möte, och Owen, som inte behöver någon mer presentation. Men den som vandra ut till You´ll never walk alone förra senast förra säsongen är Charlie Adam som belv köpt under sommarens fönster.

När Stoke kommer på besök så ser dem nog ofta spöken i målet hos Liverpool. De har endast lyckats att göra mål vid 5 av de 10 matcherna då Reina har vaktat kassen. Inledningen på säsongen har inte heller bjudit på särskilt mycket mål då man endast har gjort 6 stycken på lika många matcher.

Dock har man endast förlorat en match i år och det är mot Chelsea på bortaplan då man åkte på en uddamålsförlust där resultatet blev 1-0 till de blåa.

Förra matchen var mot Swansea och då tog man sin första seger för säsongen och man vann med 2-0. Så att Stoke vill fortsätta med att vinna är säkert och de kommer göra allt för att ta med sig tre poäng från Anfield.

Pulis har lyckan att ha helt fria tyglar med att välja och vraka bland sina spelare då ingen är på skadelistan, dock så får han räkna bort Andy Wilkinson då han tjänar av sin tre matchers avstängning efter ett rött kort.

Pulis inför matchen

Stoke tränaren känner sympati för Rodgers men menar att Rodgers ändå är rätt man för Liverpool

”Det är en stor fotbolls klubb med en fantastisk tradition och Brendan är en väldigt lyckligt lottad man som får styra och ställa och föra klubben framåt.”

”Jag tror han förstår det och känner till det. Han behöver backning, vilket jag är säker på att han kommer få, annars hade de aldrig anställt honom.”

”Premier League, efter att ha varit i den i 5 år, så har man bra form och ibland lite sämre form och som manager så får man leva med det. Fotboll är en känslomässig industri. Det är inte som vilken industri som helst.”

Stoke senaste 5 matcher

Swansea, H             2-0

Chelsea, B              0-1

Man City, H             1-1

Wigan, B                 2-2

Arsenal, H               0-0

Trolig startelva enligt skribenten

Begovic; Cameron, Huth, Shawcross, Wilson; Walters, Whelan, Nzonzi, Adam, Kightly; Crouch

Övrigt

Matchen visas på Viasat Sport, och för er som inte har kanalen kan ni kola hur man gör för att streama matchen här på vår hemsida via Stream guiden. Domare i matchen är Lee Mason.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer