Liverpool FC - Manchester United 1-2 (0-0)

Bild till nyheten Liverpool FC - Manchester United 1-2 (0-0)
En klassisk batalj är till ända på Anfield mellan de två mesta mästarna och det allt som kan hända i en match hände, mer eller mindre.

Matchen startade i en rivstart då United satte hög press på Liverpool de första 5 minuterna och det var mer löpande än tänkande från något av lagen. Men efter dessa 5 minuter tog Liverpool tag i taktpinnen och höll kvar i den resten av matchen.

Liverpool spelade bra fotboll och höll bollen på marken, som är ett signum för Brendan Rodgers och United fick helt enkelt finna sig i att jaga mesta boll och visa upp en fin defensiv från backlinjen. Chanserna var inte många i den första halvleken men det som det talades mest om i halvlek var utvisningen som Jonjo Shelvey drog på sig efter att hå hoppat vårdslöst in i en situation, med dobbarna före, och ett direkt rött gjorde att Jonjo fick följa matchen utanför planen och lämna de röda med en man mindre.

Bara nån minut in i den andra så lyckades Liverpool ta ledningen genom Gerrard efter fint förarbete av våde Suso och Johnson. Men det varade inte länge. När målet kom så  verkade spelarna nöjda med situationen och backade hem och lät United ha bollen och man slutade pressa. Rodgers stod och vinkade febrilt vid sidlinjen, "Upp med laget och pressa!". Men förgäves. Rafael ville annat och fick med sig bollen i straffområdet och la kyligt in den vid bortre stolpen.

Efter det så lyfta Liverpool laget igen och man återtog initiativet i matchen. Trots en man mindre så var man laget med mest bollinnehav och man förde spelet. Men efter dålig spel på mittplan av backlinjen så lyckades Valencia snappa upp bollen och ta sig igenom och lyckats få med sig en straff efter att han fallit i straffområdet. Johnson var boven i denna situation, men om det verkligen var straff lämnar undertecknad till övriga att bestämma.

Van Persie gör det han ska och utökar till 2-1. Dock var Reina på bollen men den var för hårt slagen och holländaren fastsällde därmed slutresultatet.

5 matcher in på säsongen och The Reds är fortfarande vinst lösa. Även denna match, som flera tidigare i år, så får man se sig besegrad trots att man var den starka sidan, rent spelmässigt.

Bra saker att ta med sig är att Suso fick göra debut i ligan och gjorde det bra. Man vann kampen på mittfältet vilket bådar gott för framtiden.

Nästa match är mot WBA på onsdag i ligacupen, den börjar 21.00 och du kan följa allt inför matchen här på Liverpoolfc.nu