Inför Liverpool FC - Manchester United

Bild till nyheten Inför Liverpool FC - Manchester United
Dagen med stort D är alldeles runt hörnet. Det är Englands, och om man får tro på Gerrard, världens största möte inom klubblagsfotboll som kommer spelar på Anfield på söndag förmiddag. De båda röda lagen Liverpool FC mot Manchester United.

Det är de två mest framgångsrika lagen inom engelsk fotboll som möts och det är inte bara pga av fotbollen som matchen skapar så stor rivalitet. Det började för flera år sedan då Liverpool som hamnstad var en av världens största och de började ta tull för att fartygen skulle få fortsätta vidare mot Manchester vilket då gjorde att fartygen la till i Liverpools hamn och man sedan transporterade varorna via land till Manchester, vilket Liverpool tjänade stort på.

Det ska bli intressant att se hur United fansen kommer bete sig på läktaren nu efter att ”The Truth” har kommit ut. Kommer de fortsätta med sina negativt laddade ramsor mot de 96 döda eller kommer de att gå ihop med liverpool fansen och hylla de omkomna?

Head-to-head

Liverpool vinst: 52 vinster

Lika: 44 lika

Manchester United vinst: 66 vinster

Liverpool FC

Det är den absolut största matchen för en Liverpool supporter under en säsong, om man tittar på förhand och bortser från olika cup finaler och liknande. Detta är matchen alla vill se. Men det är även matchen alla spelare vill spela. Många spelare undrar nog hur Rodgers kommer att använda sina mannar. Och Shelvey är en spelaresom gått ut i media och sagt att han önskar få starta matchen. Och efter matchen mot Young Boys i veckan så är det ingen omöjlighet.

Dock finns det en del alternativ att välja mellan, Gerrard som är självskriven, Allen som i varje match briljerar med sin passningsstatistik och är säkerhetern själv, Sahin som alla vet vad han är kapabell till på en bra dag, Shelvey som är målfarlig och visade det i vekcna med två mål. Även Henderson som gjorde en godkänd match i EL i torsdags.

Det Liverpool haft mest problem med under de första matcherna i ligan är målskyttet. Man har lyckats visa upp bra fotboll under långa perioder och även många bra chanser, dock har man inte lyckats med det sista, att faktiskt göra mål. En notirisk målskytt fattas i laget för tillfället och frågan är vem som kommer ta ett kliv upp och göra målen, Suarez eller Borini bör vara den personen då de är de enda ”renodlade” anfallarna i laget.

Ingen vinst har kammats in för The Reds än i Premier League, kan detta vara matchen då lyckan vänder? Många fans börjar bli otåliga, men vad man säkert kan säga är att Liverpool kommer göra allt för att komma undan med 3 poäng när matchen blåses av. För som vanligt så kan vi förvänta oss ett LFC som presterar på topp mot en annat topp lag.

Lucas och Joe Cole kommer inte vara med i matchen då de båda fortfarande är skadade. Dock är Joe Cole närmaste en comeback av de två spelarna. Annars så skall Rodgers ha ett mer eller mindre ett fulltaligt lag till sitt förfogande inför matchen.

Brendan Rodgers inför matchen

"Om man är rädd för att förlora så gör man inte vad som krävs för att vinna. Om man fruktar motståndarna så når man inte de nästa stegen i utvecklingen," sade Rodgers

"Vi har spelat fyra matcher i ligan. Jag kommer att börja oroa mig i maj månad om det inte har skett någon förändring, inte nu.

"Det kommer att bli en tuff match i morgon men jag ser att truppen blir bättre för varje dag som går. Om vi kan slå United så kommer det att bli en rejäl boost.

"Vi har presterat bra på planen och allt som behövs nu är en vinst för att verkligen kicka igång säsongen.

"Det enda jag tänker på är att vinna på söndag. Då har vi spelat fem matcher och är tre poäng närmare United som är en av rivalerna i toppen av tabellen."

Trolig startelva enligt skribenten

Reina; Johnson, Agger, Skrtel, Enrique; Allen, Gerrard, Sahin; Sterling, Borini, Suarez

Manchester United

The Red Devils började säsongen med en förlust mot Everton, som förövrigt gjorde en av de bästa matcher jag sett dem göra, med 1-0 efter storspelande av Fellaini. Men United lyckades med att värva Van Persie från Arsenal och han har tagit United fansen med storm.

Matchen efter var det Fulham som stod för motståndet men man lyckades vinna med 3-2, och det gjorde man även matchen efter men mot nykomlingen Southampton. Då såg vi även fjolårets skytteligavinnare göra det han gör bäst, helt enkelt mål. Och inte bara ett mål utan mäktar med ett hattrick.

Fjolårstvåan har inte riktigt övertygat spelmässigt hittills i Premier League, dock tar de sina vinster, då de vunnit tre av sina fyra spelade matcher hittills. Många av vinsterna har kommit tack vare sina nyförvärv V.Persie och Kagawa som spelat bra och gjort mål båda två.

Men den senaste matchen körde man över Wigan med 4-0 och man började hitta tillbaka till sitt gamla spel som har gjort dem till vinnare av PL tidigare säsonger igen.

Manchester laget kommer till matchen utan två av deras största stjärnor då Young och Rooney är skadade. Dock har man fått tillbaka Fletcher efter sin skada och kanske kommer in laget till morgondags match.

Transferaktivitet

Spelare ut:

Park Ji-Sung (QPR), Richie De Laet (Leicester), Matty James (Leicester), Paul Pogba( Juventus, bosman), Tomasz Kuszczak (Brighton, bosman), Michael Owen (bosman), Fabio (QPR,lån), Ben Amos (Hull, lån), Dimitar Berbatov, (fulham)

In:

Robin Van Persie: Fjolårets skytteliga vinnare som kom från Arsenal. Tidigare väldigt skadebenägen men lyckades att hålla sig frisk förra säsongen och United fansen hoppas på ett likanande säsong i år och många mål från holländaren. Kostade klubben 24 miljoner pund.

Shinji Kagawa: Kom från Borrusia Dortmund där han var en av anledningarna till de två vunna liga titlarna de gångna åren där han agerade både som spelfördelare och målskytt. Snabb med fötterna och tar väldigt sällan några felaktiga beslut.

Nick Powell: Ung mittfältare från Crewe som är född 1994. Fick chansen att spela mot Wigan förra matchen och lyckades komma med i målprotokollet. En offensivt spelande mittfältare som spås en ljus framtid både i United samt i landslaget.

Alexander Buttner: Bra spelande back som kom från holländska Vitesse Arnhem. Fyller 23 i år och även han lyckades göra mål i sin debut match och även detta var mot just Fulham.

Angelo Henriques: Ung anfallare som fortfarande inte gjort debut för klubben men som köptes in för framtiden. En chilensk målfarlig yngling, dessa spelare har ju tenderat att klara sig bra i United. Kolla bara på Hernandes.

Sir Alex Ferguson inför matchen:

”Rodgers är en ung manager och en ung manager behöver tid. I den moderna fotbollen så får du oftast inte så mycket tid. Förra året hade Chelsea en ung manager, Andre Villas-Boas, och han lyckades bara hålla sig kvar i 7 månader. Tålamod är ingen realistisk sak nu för tiden. Det finns inte riktigt.”

“Den enda vägen för någon manager är framgång. Det är en resultatens industry så att vinna matcher är viktigt. Det är ett annorlunda spel sen när jag började. Det var mindre press då. Världen har förändrats, pressen har förändrats, men jag har alltid känt att jag måste vinna matcher.

”Det är därför man är med i spelet – för att vinna matcher. Det spelar ingen roll om du är manager för Port Vale eller Liveprool eller Manchester United, du måste få med dig bra resultat.”

Manchester Uniteds 4 senaste matcher

Man United – Wigan                4-0

Southampton – Man United     2-3

Man United – Fulham              3-2

Everton – Man United              1-0

Trolig startelva enligt skribenten

De Gea; Rafael, Vidic, Ferdinand, Evra; Valencia, Kagawa, Scholes, Nani; Van Persie, Welbeck

Övrigt

Matchen kommer att visas på Viasat Fotboll samt Viasat Fotboll HD. För er som inte har dessa kanaler kan kolla in vår Stream Guide på hemsidan. Domare i matchen är M. Halsey.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer