Vem hade kunnat överleva Hillsborough?

Bild till nyheten Vem hade kunnat överleva Hillsborough?
41 offer i Hillsborough katastrofen hade kunnat räddas efter kl 15.15 om myndigheterna agerat. Hillsborough familjerna får nu välja om de vill få reda om deras anhöriga fanns med bland de 41. En möjlighet att äntligen få svar efter 23 års väntan, men samtidigt kommer det att väcka otroligt mycket känslor hos de drabbade.

Hillsborough familjerna kommer att få valet om att få berättat för sig ifall deras anhöriga var bland de 41 supportrar som fortfarande levde kl 15.15 och vars liv möjligen hade gått att rädda om myndigheterna agerat.

De som önskar kommer att kunna träffa Dr Bill Kirkup, som satt med i Hillsborough panelen, och som var den som avslöjade de nya och chockerande uppgifterna när panelen presenterade sin rapport i onsdags i Liverpool Cathedral.

Margaret Aspinall, ordförande i Hillsborough Family Support Group: "Vi vet inte vem de 41 är, men jag har lagt in en begäran att få träffa Dr Bill Kirkup från panelen och det vet jag att Jenni och Trevor Hicks också har.

"Familjerna har fått valet - en del önskar kanske inte att få veta."

Margeret förlorade sin 18-årige son James vid Hillsborough och hon liksom alla andra familjerna till de 96 har under alla år om deras anhöriga kunnat klara sig om bara myndigheterna agerat och de fått den hjälp som de behövde.

"Jag tänker hela tiden på om James var en av de 41. Varje förälder kommer att gå igenom samma sak. Jag vaknade snyftandes nu på morgonen."

Avslöjandet om de 41 som hade kunnat överleva var det mest chockerande avslöjandet som panelen kom med och det sätter ny press på att få till en ny utredning om Hillsborough. Nu när sanningen kommit fram återstår att få rättvisa.

Källa: Liverpool Echo



  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer