Gerrard: En chock

Bild till nyheten Gerrard: En chock
Liverpool kaptenen Steven Gerrard beskriver 3-0 förlusten mot West Bromwich i ligapremiären som en chock.

Nu uppmanar lagkaptenen sina lagkamrater till att stå på sig i de kommande matcherna efter den snöpliga förlusten mot West Bromwich i lördags.

"Efter matchen var vi i chock över resultatet. Det var aldrig någon 3-0 match," säger Gerrard till Liverpool Echo.

"Jag trodde att vi ville åka dit, dominera matchen och vinna, men så blev det inte. När det gäller fotboll får du då och då känna på att inte få det som du förtjänat," fortsätter mittfältaren.

"Det tog oss fem minuter innan vi kom till ro, men efter det ända fram tills att de gör sitt mål kontrollerar vi matchen. I andra halvlek var där flera saker som inte gick vår väg vid avgörande tillfällen.

"Detta var inte den start på säsongen som vi hade önskat oss, men vi får inte drabbas av panik. Det var bara första matchen, och det var en dålig dag på jobbet. Vi måste se över en längre tid. Det finns så mycket hopp i klubben, och det ska det göra.

"Efter 3-0 förlusten kommer alla att bli bekymrade. Då är det viktigt att jag och de mer rutinerade spelarna tar vårt ansvar för det svaga resultatet. Vi måste lägga detta bakom oss. Vi måste borsta av oss smutsen och slå tillbaka mot Hearts på tisdag. Vi måste reagera genom att kämpa och lysa i de kommande matcherna.

Lagkatpenen menar att det var hans fel att Daniel Agger blev satt i den situationen som ledde till att han blev utvisad i den andra halvleken.

"Det var mitt fel. Jag gjorde ett misstag som ledde till utvisningen. Jag gav bort bollen, och Daniel blev satt under press. Jag måste ta på mig det fulla ansvaret för vad som hände.

"Daniel kom aldrig åt spelaren, men domslutet gick emot oss. Vi kände oss felbehandlade av domaren när han gav dem straff och visade ut Daniel. Vi låg redan under med 1-0 och utan Daniel blev det ännu svårare att slå tillbaka. Det fakutm att vi endast var tio man på planen var orsaken till varför de fick ytterligare ett par mål.

"Vi hade otur som även fick straff nummer två emot oss. Martin skulle slå en passning och hade inte klart för sig att Long fanns bakom. Spelaren föll i backen och de fick straff. Det var svårt för hela laget att hantera. Det var en av de dagarna du helst vill glömma. Om där är någon som vill lägga skulden på oss ska de peka i min riktning."