WBA - Liverpool 3-0 (1-0)

Bild till nyheten WBA - Liverpool 3-0 (1-0)
Starten på den nya Premier League kampanjen blev icke som många liverpool fans hade hoppats. En rejäl känga fick de röda ta emot på The Hawthorns idag.

En ganska tråkig historia tog sitt slut idag runt 17.50 snåret. Många hade hoppats på ett bra resultat och möjligen en uppvisning av tiki-taka fotboll av de röda. Men så blev inte fallet utan man fick åka hem med svansen mellan bena efter att de fasta situationerna straffade Rodgers män.

Matchen började med mycket bollinnehav av Liverpool och några enstaka chanser där Suarez var pigg och var framme men lyckades inte med det sista för att göra ett mål. Han vann tillbaka mycket boll och kämpade mycket för laget, tyvärr brände han två nickar som båda ska vara på mål och ett öppet mål efter en tilltrasslad situation efter en hörna.

Första målet för kvällen kom redan i första halvlek utav Zoltan Gera. En hörna som blev utnickad utanför straffområdet där Gera stod och väntade, bröstade ner bollen, lät den studsa en gång och drog till på halv volley och ett drömmål var ett faktum för WBA.

Det andra målet kom i andra halvlek efter att Phil Dowd valt att ge Daniel Agger en frilgsutvisning och en straff till WBA. En situation som kommer vara omtalad och diskuterad då situationen hände utanför straffområdet och Agger rörde knappt Long. Dock missade Long straffen, för övrigt en av de sämsta straffar som skådats på en lång tid, så Reina lästa straffen bra.

Men en ny straff kom till efter att Skrtel hade bollen i straffområdet och när han ska slå iväg passen så kommer en WBA spelare fram bakifrån och sätter in sin fot framför och trillar och det blir blåst för straff igen. Denna gången lägger Odemwingie in bollen hårt i Reinas högra hörn.

Lukaku kom in och debuterade för WBA. Och även han straffade Liverpool genom att nicka in en hörna och fastställde slutresultatet 3-0.

Rodgers har mycket att titta på till nästa helg då det är de regerande mästarna Manchester City som står för motståndet på Anfield. EN spelare som stack ut idag i Liverpool var, förutom Suarez, nyförvärvet Joe Allen. Ytterst få felpass, om ens en enda, och säkert spel med boll. Han vann visade även upp fint försvarspel tillsammans med Lucas och förhoppningsvis kan de två bilda fint mittfälts par i framtiden.


22 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer