Inför WBA - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför WBA - Liverpool FC
Nu är det äntligen här, premiären av Premier League 2012/-13. Mitt under pågående Silly Season drar den engelska ligan igång. Många supportrar sitter inne istället för att vara ute i det fina vädret (?), för att man vill vara först med att se vilka nyförvärv ens klubb skrapar ihop.

Men skit i det nu allihop, det är matchdags och det är mot The Hawthorns vi Liverpool fans vänder våra blickar. Fram med matchtröja, fram med halsduk, fram med lördags förfriskningarna och släng en snabb blick på din stryktips kupong, för nu blir det åka av.

Förra årets assisterande tränare i Liverpool, Steve Clarke, tar emot just detta lag då han är ny manager för WBA denna säsong. Förra säsongen på The Hawthorns slutade det 2-0 till de röda och det var Adam samt Carroll som hittade nätmaskorna.

Head-to-head

Antal matcher: 136

Liverpool vinst: 62

Oavgjort: 38

WBA vinst: 36

West Bromwich Albion  

Precis som Liverpool så har West Brom införskaffat sig en ny manager, som alla Liverpool supportrar känner till, Steve Clarke. Det är hans debut säsong som huvudtränare efter att han har jobbat under managers som Gullit, Mourinho samt Dalglish. Han är känd för sitt taktiska kunnande, framförallt om defensiven.

Förra säsongen så lyckades klubben placera sig på en tioende plats i ligan. Mycket tack vare den nigerianske spelaren Peter Odemwingie. På 30 matcher hittade han in bakom målvakten 10 gånger. Trots att han gjorde mål i var tredje match kan han nog få finna sig på bänken mera efter värvningarna av Rosenberg på fri-transfer och Lukaku på lån från Chelsea.

Förutom den ny värvade svensken så finner vi även Sveriges landslagsback Jonas Olsson i truppen, och framförallt i startelvan där han varit bofast, mer eller mindre, sedan ankomsten från Nec Nijmegen 2008. En älskad figur i West Bromwich, mycket tack vare sitt hårda spel och han lägger inga fingrar emellan.

På skadefronten är det några frågetecken kvar innan matchen på lördag, Morrison, Thomas och Ridgewell kommer med största sannolikhet missa matchen. Olsson kände av en skada i matchen mot Brasilien, men det ser ut att ha gott väl för backen och han ser spelklar ut.

Spelare ut

Keith Andrews, Nickey Shorey, Joe Mattock, Somen Tchoyi, Marton Fulop, Paul Scharner

Spelare in

Yassine El Ghanassy – En belgisk mittfältare som för tillfället är på lån.Spelade 24 matcher i fjol och mäktade med 4 fullträffar.

Claudio Yacob – Direkt importerad från Argentina, det är även landet han representerar om han lirar på landslagsnivå. Har redan lyckats göra två matcher och ett mål, trots att han spelar som en bollvinnande mittfältare.

Marcus Rosenberg – Behöver inte någon större presentation. Landslagsman för Sverige vid ett antal tillfällen, bytt klubb många gånger, kan detta vara klubben för Rosenberg att slå sig in i och stanna kvar hos?

Romelu Lukaku – Inlånad på ett säsongslångt kontrakt från Chelsea och ännu en anfallare att räkna in. En ung spelare, men dock redan en bjässe och erkänds i hela Europa. Lyckades med konststycket att vinna målligan i Belgien vid 17 års ålder. Kallas den nya Drogba, dock blev det bara åtta matcher i fjol varav en start.

Steve Clarke inför matchen

”Jag har varit exalterad ända sedan jag fick jobbet. Jag har blickat mot den 18e och tänker: Kom igen, dra igång det!”

”Vi kommer närmare och närmare så ja, förväntningarna växer. Försäsongen har varit strålande.”

”När jag kom hit så kände jag spelarna endast genom en motståndares ögon.”

”De här sex veckorna som vi har haft tillsammans har gett mig en chans att lära känna spelarna lite bättre – att få veta deras styrkor och deras svagheter, vilka karaktärer vi har i laget, vad lagets styrka är och vad vi kan åstadkomma denna säsong.”

WBA försäsongsmatcher

WBA – Arsenal          2-3

Bolton – WBA           2-2

WBA – A. Villa          0-0

Trolig startelva enligt skribenten

Foster; Reid, Mcauley, Olsson, Jara; Brunt, Mulumbu, Yacob, Odemwingie; Rosenberg, Lukaku

Liverpool FC  

Mycket har hänt den senaste tiden i Liverpool. Ny tränare har kommit in, en del spelare har fått lämna, helt ny spelstrategi. Man kan fortsätta med en hel del fler saker som har ändrats i klubben på senare tid. Och detta får vi fans se till att ha överseende med och helt enkelt våga tro på att detta ska ta upp klubben i toppen igen.

Den största ändringen måste vara spel strategin. Rodgers begär av sina spelare att alltid ge allt, vinna tillbaka bollen så snabbt som möjligt och så högt upp i banan som möjligt. Sen att när väl bollen är inom laget så skall den stanna här.

De två senaste matcherna, andra matchen mot Gomel och träningsmatchen mot Bayer Leverkusen, har vi fått se glimtar från vad som förmodligen kan väntas av spelet i år. Dock krävs fler namn i truppen. Och det ryktas om ett X antal spelare från alla håll och kanter.

I skrivande så bekräftar LFC att man kommit överens om en summa för Assaidi från Heerenveen. Det ryktas väldigt mycket om att Sahin ska vara klar inom några timmar bara och att möjligtvis Dempsey kommer dra på sig den röda tröjan med.

Rykten om spelare på väg ut är Agger till City eller Barca, men det verkar som att klubben begär för mycket pengar för att en affär ska gå igenom. Tittar man dock på frånvaron av Agger sen han kom så har han endast medverkat i ca 50% av matcherna. Mycket pga av skada.

På skadelistan hittar vi inte mycket för tillfället, det är Joe Cole som varit borta den senaste tiden, men han själv gick ut med i veckan att han tränar för fullt igen och kan vara redo för spel på lördag.

Efter en omröstning här på supporterklubbens hemsida så röstade 764 st på om Allen skulle starta på lördag varav 66 % röstade JA.

Brendan Rodgers inför matchen

”Topp 4 är absolut inget vi skäms för att sikta på. Det är där en klubb av denna statusen vill vara, men det är alltid lättare sagt än gjort. Verkligheten över de senaste tre säsongerna eller så är att vi inte riktigt har varit där.”

”Det är viktigt att om du inte har pengar, så måste man agera annorlunda. Det är iden om att försöka hitta en stil. Ett sätt som vi förhoppningsvis kan ha en fördel är sättet vi spelar på och att kontrollera och dominera matcherna.”

”Jag har några riktigt underbara spelare här, några av dem är världsklass spelare, och jag är väldigt entusiastisk angående de unga spelare som är på väg upp. Där finns alltid vägar som man försöker följa för att skapa nåt annorlunda.”   

Trolig startelva enligt skribenten

Reina; Johnson, Skrtel, Agger, Enrique; Lucas, Allen, Gerrard; Suarez, Borini, Downing

Övrigt

Matchen kommer inte att visas på någon av Viasats kanaler på tv, utan det kommer krävas Viaplay för att kunna se matchen med svenska kommentatorer. För er som inte har tillgång till Viaplay kan streama matchen, för att få hjälp med detta kan du gå in på vår streaming guide har på sidan.

Domare i matchen är Phil Dowd och det är avspark på The Hawthorns kl 16.00.

 

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer