"Det handlar alltid om att ta 3 poäng"

Bild till nyheten "Det handlar alltid om att ta 3 poäng"
Brendan Rodgers säger att det handlar om att ta tre poäng i varje match. Lagets inställning kommer alltid att vara att kontrollera och dominera matcher. Rodgers tycker att spelarna tagit till sig hans filosofi bra.

Liverpool premiärspelar på The Hawthorns på lördag och Brendan Rodgers vill ha med sig tre poäng tillbaka till Liverpool.

"Taktiskt sett så är alla matcher olika, men det handlar alltid om att vinna. Matchplanen handlar alltid om att vinna, oavsett det är hemma eller bortaplan. Jag har en tro att vi kan klara av det", sade Brendan Rodgers på presskonferensen idag.

"Du klarar inte alltid att vinna och i de fallen är det viktigt att inte förlora. Lagets inställning kommer alltid att vara att gå ut och kontrollera och dominera matchen."

"Jag är inte en som vill se laget ligga lågt utan boll i 25-30 minuter, utan jag vill att laget skall visa kapacitet och kontrollera och dominera matchen och därmed ha bästa möjliga kontroll på utfallet. Det är planen jag jobbar efter varje dag."

Efter WBA väntar Manchester City, Arsenal, Sunderland och Manchester United i Premier league.

"Det är bra att få en bra start, men viktigare att avsluta bra. Det såg man med Arsenal förra säsongen. De fick ingen bra start de första 10 matcherna, men slutade på en Champions League-plats."

"Vi vill givetvis starta bra, men det är inte vara eller inte vara om vi inte gör det. Det viktigaste är hur vi slutar. Jag tror att spelargruppen kommer att bli starkare och starkare allteftersom säsongen går och när de blir mer vana vid mina metoder och min ledning."

Matchen mot WBA på lördag blir Rodgers första ligamatch som Liverpoolmanager. Så hur kommer känslan att vara när väckarklockan ringer på lördag?

"Jag kommer att känna detsamma som jag gjort varje dag i hela mitt liv. Det är en stor ära att leda den här klubben. Jag vaknar som jag gör varje dag och känner mig privilgerad över att få vara manager här."

"Jag ser verkligen fram emot säsongsstarten. Den första ligamatchen är mycket spännande. Vi reser till West Bromwich, där Steve (Clarke) jobbar. Jag känner honom mycket bra. Det kommer att bli en svår match, precis som alla matcher på den här nivån."

"Spelarna ser ut att vara i god form, mentalt kapabla, något som är viktigt. Taktiskt har de tagit till sig det jag försökt sända ut. Det kommer givetvis inte att vara perfekt, men vi kommer att kunna vara konkurrenskraftiga och det är viktigt."

Liverpool har ju som bekant redan spelat två tävlingsmatcher den här säsongen, något Rodgers tror kan ge laget fördel.

"Jag antar det. Jag tror det har givit oss rätt fokus att vara tävlingsinriktade. Försäsongsmatcherna handlar om kondition och att komma i form, men när du spelar Europa League och i ligan så är det tävlingsmoment. Jag tror att matcherna mot Gomel hjälpte oss med det."

"Spelarna är redo och förhoppningsvis kan vi hålla det goda momentum som vi byggt upp under försäsongen."

"I matchen mot Gomel i torsdags hade vi bollen nästan 70%. Vi hade mer än 740 passningar, vilket visar att vi hade kontroll."

"Sen mötte vi ett bra lag i Bayer Leverkusen i helgen. Därifrån fick vi ett bra resultat och en bra prestation. Lagets form och mentalitet är bra och vi kan inte vänta på att komma igång."


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer