Första intervjun med Allen

Bild till nyheten Första intervjun med Allen
Joe Allen uttryckte idag sin övertygelse om att Brendan Rodgers är rätt man för att leder Liverpool tillbaka till toppen av engelsk fotboll.

22-åringen har fullbordat sin övergång till Liverpool efter det att han klarat den obligatoriska läkarundersökningen och skrivit under ett långtidskontrakt. Han blir klubbens andra värvning för sommaren tillsammans med Fabio Borini.

Allen har gjort sin första intervju med Liverpoolfc.com och förklarat att tron på Rodgers var en av huvudanledningarna till varför han skrev på.

”Titta på vilka spelare vi har, vilka ledare och vilka supportrar, vi har allt vi behöver för att lyckas,” sa den walesiska landslagsspelaren.

”Jag ser fram emot att få vara del av ett Liverpool som kommer vara bra de närmsta åren.

”Jag har stor tro på att Brendan Rodgers kan vinna framgångar, det är en av anledningarna till att jag är här. Jag vill vara en del av detta projektet, hans projekt, och jag har en väldigt bra känsla – jag är säker på att samtliga spelarna här – anser att denna klubben bara kommer att gå från klarhet till klarhet de kommanade säsongerna.

”Brendan är väldigt hängiven sin fotboll. Han arbetar varje dag med att förbättra den, laget och varje spelare individuellt. Alla vill arbeta tillsammans med en ledare som arbetar på det sättet.

”Något av det bästa är han ledarstil, det finns ingen som är i närheten. Han kräver respekt från alla och jag skiljer mig inte.

”Att få återförenas med honom var verkligen stort för mig.”

Att få kommer till Liverpool skrev ett nytt kapitel i Allens anmärkningsvärda resa genom engelsk fotbolls led.

Han gjorde sin debut för Swansea i en 6-3 förlust mot Blackpool, då blott 17 år gammal.

De kommande säsongerna växte mittfältaren in mer och mer i Swanseas lag och hjälpte laget att nå Barclays Premier League, och i somras representerade han Team GB i de Olympiska spelen.

När han fick frågan om han för fem år sedan trodde att han skulle nå hit svarade Allen: ”Nej, antaligen inte.

”Det var svårt att förstå, först kände jag mig väldigt hedrad över att få kopplas samman med en så stor klubb. Det visar att jag gör något rätt förmodar jag.

”Jag har alltid varit väldigt ambitiös och velat nå toppen, men att verkligen komma dit är en helt annan grej. Det är svårt att fatta det. Det har varit en snabb stigning för mig.”

Att som spelare från de lägre divisionerna att sig hela vägen och bli en stjärna i Premier League är inte alls lika vanligt som det var för några år sedan. Allen anser att alla resor till arenor som Bloomfield Road lade grunden för honom.

”Jag tror att om man ser till hur många matcher jag har spelat för mig ålder så är det endast möjligt för någon som har tagit sig upp från de lägre divisionerna,” sa han.

”Den erfarenheten bar varit väldigt viktig för mig. Jag blommade ut och förbättrades på grund av det, och jag skulle inte för något i hela världen vilja ändra på det.”

Swanseas avancemang till högsta divisionen innebar att Allen redan har spelat på Anfield. Rodgers ledde laget från södra Wales när de gästade Liverpool, en match som förövrigt slutade 0-0.

Den dagen imponerades vår nya spelare mycket.

”Hela atmosfären på denna arenan är verkligen sällsynt,” sa han. ”Passionen som folket här har for fotboll är något som jag delar och vill vara en del utav. Det var en annan av anledningarna till varför jag skrev på.

”Som Swansea spelare var det en matcherna som du verkligen kommer ihåg från föra säsongen. Att få chansen att komma hit och ha detta som min hemmaarena är en speciell känsla.

”Jag kan knappt bärga mig att få uppleva de välkända Liverpool supportrarna.

”Jag kan inte riktigt föreställa mig hur det kommer att kännas att få spela på Anfield just nu. Jag är väldigt uppspelt över att få bevittna atmosfären och andan på Anfield, att få vara en del av hemmalaget, jag är säker på att det kommer att kännas underbart.”

Swanseas mittfält hyllades efter föra säsongen. Med hjälp av Brendas possession-baserade spelstil lyckades laget trotts en liten budget nå en 11:e plats i ligan.

I fortsättningen kommer Allen att finns med på samma sida som spelare som Steven Gerrard och Lucas Leiva.

”Det är svårt att fatta,” sa han. ”Du kommer på dig själv med att nypa dig i armen.

”Detta är spelare som jag sett på tv när jag växte upp, och försökt ta efter. Att få möjligheten att få spela tillsammans med dessa spelarna känns fantastiskt, detta kommer att lyfta mitt egna spel.

”Det är en chans för mig personligen. Jag har alltid haft ambitionen och viljan att få spela på högsta möjliga nivån. När du får en sådan här chans är det i stort sätt omöjligt att tacka nej.

”Jag vill alltid göra mitt bästa. Varje dag på träning och i matcher strävar jag efter att bli bättre. Du kommer alltid se mig ge 100 procent, och jag ser verkligen fram emot att få kombinera mitt spel tillsammans med de världsklass spelarna som finns här och dra mitt strå till stacken.

”Detta är en stolt dag för mig och min familj. De har alltid stöttat mig genom vått och torrt, så detta är inte en belöning enbart för mig utan även för dem.

”Jag känner mig stolt och uppspelt, jag ser fram emot min tid här.”

källa: liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer