Rodgers om matchen, Borini och Aggers framtid

Bild till nyheten Rodgers om matchen, Borini och Aggers framtid
Brendan Rodgers hyllade Fabio Borinis insats efter det att italienaren gjorde sitt första mål för Liverpool i 3-0 segern mot FC Gomel.

Borini dunkade in en bollen efter 21 minuters spel till glädje för publiken på Anfield, och Brendan Rodgers insisterar på att ynglingens förmåga att hitta målet tillsammans med sina lagkamrater kommer att gå otroligt bra.

Han är en intelligent spelare och en bra pojk,” sa managern. ”Han passar in väldigt bra och jag tycker att hans mål var väldigt fin då det kom från ett svårt läge.

Bollen var uppe i luften och han visade prov på god teknik när han lyckades komma över den och avsluta. För anfallare är det viktigt att komma igång snabbt. De bedöms efter sina mål och det var därför som jag värvade honom hit, jag vet att Fabio kan göra mål.

Han är endast 21 år gammal och där finns plats för förbättringar, men hans insats ikväll och förmågan att pressa ner bollen var underbart.

Han passar in väldigt bra i vårt lag. Du kan se att han spelar väldigt bra tillsammans med de andra spelare, speciellt Steven Gerrard. De har en bra relation båda på och utanför plan.

Jag tycker att båda han och övriga laget gjorde en en mycket bra match.”

Managern var full av lovord för Borinis anfallskollega Luis Suarez, stjärnan som idag gjorde en storartade insats genom att hela tiden hot Gomels försvar.

Luis Suarez är en fantastisk spelare,” sa managern. ”Han kom tillbaka och såg väldigt bra ut på träning, och jag tycker att kvällens insats, hans fantasi och kreativitet både utanför och inuti straffområdet var helt strålande. Inte bara det utan även hur han sätter press när vi inte har bollen.

Han är den sortens spelare som jag älskar. Han är en spelare som är förälskad i fotbollen. Hans passion för sporten är bländande och speglar hela Liverpool. Du hans förmåga och hans smarthet.

Jag måste även passa på att nämna Stewart Downing också, eftersom han gav oss bredd på kanten och arbetade väldigt bra. Där finns stort potential i anfallsspelet som gjorde tre mål och där kunde ha blivit fler.”

Managern vill även passa på att tacka hemmapubliken som gav honom ett varmt välkomnande kvällen då han för första gången skulle leda Liverpool på Anfield.

Jag vill även säga att stort tack till för välkomnandet jag fick,” sa han. ”Liverpool är en väldigt speciell klubb och för varje dag som går förstår jag det ännu mer. Så att gå ut på Anfield för första gången var väldigt speciellt.

Förhoppningsvis kommer jag att få ännu fler speciella kvällar. Supportrarna är en väldigt stort styrka för oss. Vi vill göra Anfield till ett riktigt fort denna säsongen. Det var viktigt att få inleda med en stark uppvisning idag.”

The Reds säkrade en plats i Europa Leagues play-off genom att vinna med totalt 4-0 och Rodgers är nöjd med att se framstegen som hans lag tagit sedan föra veckans match i Vitryssland.

Jag tyckte att spelarna skötte sig utmärkt,” tillade tränaren. ”Föra veckan hade försäsongen endast pågått i fyra veckor och vi hade 18 skott emot oss. Du kan se framstegen som vi gjorde den senaste veckan för ikväll hade Gomel endast ett skott på mål.

Jag är mest nöjd med hur vi sätter press. För att mitt lag ska kunna få igång ett bra passningsspel krävs det att man sätter bra press, och två av våra tre mål kommer just igenom bra press. Jag är väldigt nöjd med strukturen i laget.

Jag tycker att rörelsen och intelligensen hos våra fyra anfallsspelare var fantastiskt. Och jag tycker att vårt positionsspel blir bättre för varje dag som går.

Vi har fortfarande mycket arbete framför. Där finns mycket som behöver förbättras, men jag tycker att kvällens insats verkligen var uppmuntrande.”

När Rodgers fick frågor om Daniel Agger svarade han: ”Där finns inget nytt att tillägga. Han är väldigt viktig för mig där bak. Gällande Daniel, detta är hans spel – bygga upp bakifrån, kliva fram med bollen och sköta uppspelen, du kan se att han är hängiven den rollen.

För mig finns där inget nytt att säga eftersom vi inte vill sälja honom. Han är en spelare som är väldigt viktig för mig och kommer att fortsätta vara det.”

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer