Borini efter matchen

Bild till nyheten Borini efter matchen
Fabio Borini säger till Liverpoolfc.com att han aldrig kommer att glömma kvällen då han gjorde sitt första mål för Liverpool.

Italienaren krönte sin första fina insats på Anfield med att göra sitt första mål för klubben, även Liverpools första i matchen som sedan vanns med 3-0.

Detta är en dag som jag kommer att minnas. Supportrarna var otroliga, stämningen var underbar för att bara vara en kvalmatch till Europa League. Det var härligt att få göra mål,” säger spelaren till klubbens hemsida.

Det kändes som om jag gjorde det första målet i hela min karriär. Jag försökte fira på samma sätt som jag gjorde i Serie A.

Ända sedan jag skrev på för Liverpool har jag längtat efter att få göra mitt första mål så snart som möjligt. Jag fick mitt första mål här på Anfield något som var bra, och nu kommer jag att jobba vidare. Målet kommer att hjälpa mig att finna ro. Mål är alltid till hjälp.”

Innan 21-åringen avslutade sin målgest genom att glida på knäna bjöd han på sin ”kniven mellan tänderna”-målgest.

Där är många spelare som jag har firat ett mål genom att glida på knäna här, ett exempel är Steven Gerrard ett annat är Fernando Torres, och jag provade på det samma idag eftersom jag var lycklig.

Det var väldigt viktigt att visa min egen målgest också. Fansen kommer att känna mig bättre för varje match som går. Detta var min första match på Anfield, och jag tror att jag gjorde ett gott intryck på dem.”

Liverpools nummer 29 var nöjd med samarbetet mellan honom och anfallskollegan Luis Suarez.

Det var Suarez som skapade målet. Det var första gången som jag spelade tillsammans med honom och det var helt otroligt. Han är oegoistisk spelare, men vi spelade alla en otroligt match tillsammans. Kollektivet arbetade väldigt bra, både offensivt och defensivt. Det var nyckeln. Vi var väldigt kom kompakta från första sekunden.

Managern poängterade för mig innan matchen att nu är vi på Anfield, som är vår hemma arena, och att vi måste spela fotboll på vår nivå och behålla fokus. Han sa även att detta bara är början för mig.

Jag har spelat fotboll på denna nivån för honom tidigare. Det trivdes jag med. Det känns bra att då du känner att du har friheten att få göra vad du vill och spela bra fotboll, det är positivt.”

Källa: Lfc.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer