Henderson: Vi underskattar inte FC Gomel

Bild till nyheten Henderson: Vi underskattar inte FC Gomel
Liverpool är storfavoriter till att gå vidare från playoffmatchen i Europa League, men Jordan Henderson säger att man inte kommer att underskatta FC Gomel.

Liverpool möter imorgonkväll FC Gomel från Vitryssland på Central stadion. Jordan Henderson säger att de röda inte kommer att ta för lätt på uppgiften.

"Ingen kommer att underskatta dem. All vet hur vanskliga sådana här matcher är. Vi måste ha den rätta inställningen och göra det vi ska," sa Jordan Henderson under en presskonferens i Gomel till Liverpoolfc.com.

Gomel vann med 6-0 och 4-0 mot Vikingur från Fäöarna i den första kvalificerings rundan och sedan blev det seger med 2-0 borta och förlust 1-0 hemma mot Renova från Makedonien. Vitryssarna ligger på en tredjeplats i den inhemska ligan.

"Vi har hört talas om Gomel. De har spelat fyra matcher i turneringen och släppt in ett mål, så det verkar som om de har ett bra försvar, ett försvar som vi ska försöka bryta ner.

"Det kommer att bli en vansklig match, vi måste göra vårt bästa, förbli fokuserade, ha rätt inställning och jobbar hårt, och förhoppningsvis kommer vi att få ett bra resultat med oss."

Bortamatchen mot FC Gomel bli Liverpools första officiella för säsongen. Liverpool kom hem från Nordamerika i söndags, men Henderson menar att laget är redo för match.

"Jag tror att alla ser fram emot denna matchen. Resan hit gick bra. Nu är vi redo för att träna på arenan.

"Jag tror inte att matchen kommer för tidigt. Vi har jobbat hårt med konditionen, och jag tror att vi kommer att göra det bra i matchen. Vi har haft bra träningar de senaste veckorna och alla ska vara redo för match imorgon.

"Träningarna har varit väldigt bra sedan vi kom tillbaka. Vi har spelat ett par matcher och gjort det bra. Vi trivs verkligen på träningarna, så nu måste vi överföra det till matcherna. Förhoppningsvis ska vi få till en bra insats."

Henderson fick frågan om vad som är en realistisk målsättning för Liverpool nästa säsong.

"Vi måsta ta varje match som de kommer. Jag tror inte att vi har någon slutgiltig målsättning för tillfället. Vi har en ny manager, så vi måste ha fokus på varje match och försöka vinna så många som möjligt. Var Liverpool hamnar i slutet av säsongen kommer att visa hur bra vi gjort det."

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer