Gerrard siktar på topp 4

Bild till nyheten Gerrard siktar på topp 4
Steven Gerrard menar att det inte är orealistiskt att tro att Liverpool skall kunna slå sig in bland topp 4. Imponerad över Rodgers.

"Jag tror att vi kan komma bland topp 4. Jag tror det och det är inte orealistiskt. Kan vi spela som  vi gjorde i många matcher förra säsongen, men vara lite mer kliniska i avsluten och ta tillvara på chanserna så tror jag att vi kommer högt i tabellen", sade Gerrard till Daily Telegraph.

"Det måste ske. Vi är Liverpool. Vi kan inte sluta på åttonde plats. Vi måste ta kritiken för att ha underpresterat förra säsongen. Vi måste vara kliniska och ta de poäng vi bör ta, istället för att säga att vi skulle tagit alla poäng efter att vi inte varit tillräckligt kliniska."

"Jag tror aldrig det har hänt att ett lag går från 8 till 1, men vi hart andra målsättningar på kort sikt. Topp 4 är givetvis en prioritet."

"Emmelanåt tycker jag att vi spelade väldigt bra i ligan, men det var inte bara det att vi inte fick vad vi förtjänade från matcherna - missförstå mig inte, jag sitter inte här och kommer med bortförklaringar. Det fanns stunder då vi körde över lag, men ändå inte tog 3 poäng.  Ser man på hela säsongen kan man inte komma med några bortförklaringar när man slutar på åttonde plats. Det är inte bra nog."

Steven Gerrard är fortfarande besviken på att det inte fungerade under Kenny Dalglish, men förstår varför klubben hämtat in yngre krafter i Brendan  Rodgers.

"Kenny vet själv att ägarna och fansen kommer att ställa frågor när man slutar 8. Alla vet det. Medan det var en chock och besvikelse när det hände, förstod man ändå beslutet. Du går vidare med det klubben önskar och deras önskning var att hämta in Brendan Rodgers. De ville ha en ung manager med en långsiktig vision, som kan tillföra stabilitet och förhoppningsvis kan det bli så.", sade Gerrard.

"Jag tror att vi kommer se ett mycket modigare och mer spännade Liverpoollag, men snabba omställningar då vi tappar bollen."

"Genom åren har vissa  Liverpool-managers mött visst motstånd och visat för mycket respekt. Kanske var vi tvungna att göra det efter spelet som vi blev ombedda att spela. Det fanns tider under tidigare managers som  vi gjorde det, men jag tror att det är det motsatta med den här managern. Han vill  spela som ett storlag."

"Det är mycket hårt arbete och mycket att lära sig om vi vill lyckas med det omedelbart. På min andra träning höll vi redan på med formationen och han berättade för spelarna vad han vill se för uppoffring och hur han vill att laget skall ställa om när vi skall vinna tillbaka bollen efter att ha tappat den."

"Managern har gjort klart vad han försöker göra och jag har imponerats av honom."

Liverpool kommer nu för tredje säsongen i rad stå utanför Champions League. Gerraed hoppas att det leder till revanschlusta istället för att spelare lämnar klubben.

"De spelarna måste tänka som mig och använda besvikelsen till att göra rätt för sig. Det är det enda du kan göra. Alla tar sina egna beslut och jag kan inte snacka för andra. Men fårgar du om min åsikt hade jag bett alla att vara tålmodiga. Givetvis är jag färgad, men jag vill mena att Champions League-spel med den här klubben kommer att vara mer speciellt än detsamma  någon annanstans."

"Presterar du bra och hårt nog så kommer det. Det är det enda sättet att få till det på."


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer