Ayre: Touren blir viktig

Bild till nyheten Ayre: Touren blir viktig
Ian Ayre menar att Nordamerika-touren blir viktig både sportsligt och kommersiellt.

"Oavsett var och när vi reser på försäsongsläger så handlar det först och främst om fotbollen och att förbereda spelarna inför den kommande säsongen, men det är även en härlig möjlighet för oss att kunna ge tillbaka något till supportrarna i landet. Den här gången skall vi till Nordamerika och det ger oss en annan möjlighet än tidigare. Faciliteterna går inte att klaga på och marknaden för fotboll har växt, så det är en fin möjlighet för Liverpool, som inte varit i Staterna på många år, och för de amerikanska supportrarna som vill se laget med egna ögon", sade Ayre till Liverpools egen TV-kanal.

"Det viktigaste för Brendan och spelarna kommer att vara att få in hans träningsmetoder, spelmönster, filosofi och stil - som det skrivit så mycket om i tidningarna! Detta blir en möjlighet för dem att testa det. Det blir också kul för supportrarna som är lyckliga nog att få se den nya spelstilen."

Klubben spenderar den mesta av tiden på Harvard University och Ayre ser fram emot att bruka universitetets faciliteter.

"De har bland annat löparbanor i fullstorlek under tak, tre simbassänger med OS-standard och flera faciliteter som är förbluffande bra. Jag har för mig att de har plats för 36 000 på stadion där borta dessutom, så vi har fantastiska möjligheter."

Ayre förklarar att klubben även kommer att tjäna på resan kommersiellt.

"Sponsorer är, naturligtvis, en väldigt viktig del av våra intäkter. Detta är en möjlighet för våra sponsorer att visa sig för en stor massa."

Förra säsongen var Liverpool i Asien, men Ayre tror inte att det blir särskilt stor skillnad på förberedelserna, men att man kan vänta sig mer media och mer ståhej.

"Den största skillnaden kommer nog att bli den på planen, med nya spelare och en ny spelstil. Fanjsen kommer att tycka om det. De ser fram emot den nye managern och vår nye spelare (Borini), som skrev under för klubben så sent som i fredags."


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer