Intervju med Daniel Agger

Bild till nyheten Intervju med Daniel Agger
Liverpoolfc.com levererar under en tid intervjuer med några av Liverpoolstjärnorna för att fansen skall få en chans att lära känna dem bättre. Här är intervjun med Daniel Agger.

Var säsongen 2011-12 din bästa säsong i LFC?

Jag vet inte. Det är svårt att jämföra säsonger. Jag tror att jag gjorde det okej 2007, när vi tog oss till Champions Leaguefinalen. Vi hade en bra säsong då.

Vem försökte du efterlikna när du var yngre?

Jag tror att de flesta i min ålder som växte upp i Danmark tittade på Michael Laudrup. Han var bara bäst. Brian var också bra, men för mig var det Michael. Han spelade för några toppklubbar också, så vi såg upp till honom.

Vem var bäst i Liverpool förra säsongen?

Martin (Skrtel), utan tvekan. Jag tror inte det finns någon annat val. Han har varit så konsekvent och han förbättrats varje säsong. I år har han blivit bättre och bättre. Jag tror att han var man of the match i de flesta av våra matcher.

Han gjorde fyra mål - tror du det hjälpte honom att hålla ett gott självförtroende och en bra form?

Nej, inte bara det. Mål är alltid kul, men det är inte vad han är här för. Jag tror att när du spelar konsekvent så blir du mer självsäker och så känns det bättre och bättre.

Finns det någon anledning till varför du bär nummer 5?

Jag började först bär det när jag kom hit. Jag fick det, utan att specifikt ha bett om det. Det spelar inte någon direkt roll för mig vilket nummer jag har. Jag hade nummer 22 i Brøndby och var ganska nöjd med det. Jag har nummer 4 i landslaget. När jag spelar kan jag ju inte se baksidan av min tröja, så det spelar inte så stor roll.

Är självmål en del av livet för försvarare?

Det beror på hur de går in. Om någon skjuter på dig och bollen styrs är det inte mycket du kan göra. Men om det är du som sparkar bollen förbi din egen målvakt - det måste man ifrågasätta.Jag tror inte att du kan titta på alla självmål på samma sätt, utan alla måste analyseras var för sig. Det finns många olika sätt för en spelare att göra självmål på.

Föredrar du inövade målgester eller spontana?

Spontana är förmodligen bättre. Men det spelar inte mig särskilt stor roll när vi gjort mål. Att göra mål är en härlig känsla. Jag tror det känns lika bra hur många eller få mål du än gör. Det är en mycket svår känsla att förklara. Det händer så snabbt.

Skulle du ta en straff i en straffläggning?

Ja, definitivt. Jag har inga problem med att ta en.

Berätta för oss om http://www.theaggerfoundation.org/

Jag började med denna typ av arbete förra året, med en välgörenhetsgala till förmån för danska soldater som hade sårats i Afghanistan. I år har vi startat insamlingen.

Huvudsyftet är att hjälpa barnen, särskilt de som är sjuka eller missgynnade barn som kommer från splittrade hem. Jag tror att det finns ett stort behov av att hjälpa dem. Jag vet att jag inte kan hjälpa världen, men alla kan göra en liten skillnad. Stiftelsen kommer att arbeta både här i England och i Danmark.

Hur kommer den att samla in pengar?

Vi kommer ha flera event, främst på sommaren. Förhoppningsvis kommer vi att få in en massa pengar från auktioner av fotbollsartiklar och saker från andra sporter. Vi planerar också att arrangera en golfdag med en middag och en auktion efteråt.

Många av spelarna säger att du är den bästa golfaren i truppen..

Jag är nog inte det för tillfället eftersom jag inte har spelat på ungefär ett år. Det är en kul sport. Jag spelar för att slappna av och ha roligt.

Vilka andra sporter skulle du ha velat hålla på med professionellt?

Boxning eller tennis. Bortsett från fotboll, är det de två sporterna jag är intresserad av. Jag gillar att titta på dem.

Får du mycket uppmärksamhet från fans hemma i Danmark?

Det är inte så farligt. Jag försöker att hålla mig borta och umgås med mina vänner och min familj och inte göra alltför mycket.

Hur ofta blir du ombedd att skriva autografer?

Jag tycker fortfarande att det är en märklig upplevelse. Jag blir ombedd att skriva autografer då och då. Om någon är glad att ha min signatur på ett papper så vill jag väldigt gärna ge det till dem.

Finns det någon mat du ätit i Danmark som inte kan köpas i England?

Mycket! Jag försöker ta med mig saker tillbaka varje gång jag är hemma. En del av det är svårt att förklara eftersom ni inte har det här. En sak är en typ av bröd som människor hemma äter till lunch. Det går inte köpa här. Det finns en hel del pålägg också. Jag packar en hel del i resväskan när jag åker tillbaka från Danmark!

Vilken är den senaste matchen du var på som inte var med Liverpool eller Danmark?

Jag är inte säker. Jag gick för att titta på min bror när han spelade för ett tag sedan. Han spelade för ett lokalt lag i Köpenhamn, som anfallare. Han är fem år yngre än vad jag är. Han är ingen dålig spelare, men han tar inte fotbollen på så stort allvar. Han gillar att spela för skojs skull. Han är takläggare. Han provspelade för en av klubbarna i högstaserien i Danmark och de ville värva honom.

Vem har den bästa iPoden i omklädningsrummet?

Det är svårt att säga. Jag tror bara det är två eller tre av killarna som brukar ha på musik. Det beror på din egen smak. Jag vet att om jag sätter i min iPod så skulle de flesta stänga av den direkt, eftersom det finns massor av dansk musik på den. Det finns några bra iPods, oftast är de Pepes och Stevies.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer