Intervju med Lucas Leiva

Bild till nyheten Intervju med Lucas Leiva
Liverpoolfc.com levererar under en tid intervjuer med några av Liverpoolstjärnorna för att fansen skall få en chans att lära känna dem bättre. Här är intervjun med Lucas Leiva.



Kan du minnas din proffsdebut, Lucas?

Ja, det var för Gremio mot ett lag som heter Santo Andre. Det var ett väldigt speciellt ögonblick eftersom jag kom in på planen endast som 18-åring. Jag blev inbytt med 20 minuter kvar ungefär och eftersom det är starten på allt som hänt därefter är det väldigt speciellt för mig. 

Minns du debuten för Liverpool också?

Jadå. Det var mot Toulouse i Champions League och vi vann med hela 4-0. Återigen kom jag in från bänken och jag minns hur stort det var att debutera i den europeiska toppfotbollen. Där var så många fantastiska spelare på planen och jag minns hur jag bara tittade runt omkring mig och insåg vilka spelare jag nu spelade med. Det var väldigt speciellt och jag är också väldigt glad att fortfarande vara här.

Vem skulle vinna om det var en trixningstävling mellan killarna i laget?

Oh, du det vet jag inte. Det är inget vi kör särskillt ofta helt enkelt. Men Maxi skulle nog göra det väldigt bra. Han har en fin touch och känsliga fötter, så jag får väl tro på honom i alla fall.

Om laget stod i akut behov av både målvakt och anfallare - vilken position skulle du helst vikariera på?

I anfallet, definitivt! Målvaktspositionen kräver sin specialist tror jag. Däremot hade jag nog kunnat hantera anfallet helt okej, så det får absolut bli där.

Äter du något speciellt inför matcher?

Ja, jag försöker hålla samma rutin. Är matchen lite senare får jag i mig en lunch med fiberrik pasta och lax. Medan om vi spelar tidigt på förmiddagen så äter jag gärna några rostade mackor med marmelad.

Några andra speciella rutiner?

Nä, inte om du tänker såhär med tvångstankar och annat jag måste göra. Jag fokuserar mest bara på att ta det väldigt lugnt och verkligen inte göra någonting. Dagen innan match slappar jag alltid hemma i soffan bara. 

Vem är mest högljudd i omklädningsrummet?

Pepe, absolut. Han styr och ställer med iPoden så han håller igång rätt rejält. Sen sköter såklart musiken sitt också. Jag föredrar oftast att ta det lite lugnare och stillsamt fokusera på matchen, men där fungerar vi alla olika. Men det ska där också vara plats för. Vissa går iväg och får en massage medan andra bara fokuserar på uppgiften. 

Sköter Pepe iPoden med bravur då?

Absolut. Han spelar en bra blandning av engelska och spanska låtar, så där är oftast något för alla smaker. Jag tror engelsmännen börjat få smak för de spanska rytmerna nu dessutom, så det är väldigt bra. 

Vem skulle du låta representera laget i en danstävling?

Hmm, vi har ju mycket karnivaler och så hemma i Brasilien och jag ser ofta bra dansare där, men vi kan nog säga att vi inte har någon på den nivån direkt. Glen Johnson hade jag nog valt även om jag inte har full koll på hans register. Men han kan nog ha lite rytmer i sig. 

Om du skulle byta jobb med någon för en dag - vad skulle du vilja göra då?

Jag skulle nog byta jobb med min bror faktiskt. Han har en stor gård i Brasilien med får, kor och tjurar. Alltid när jag är hemma försöker jag komma förbi och hjälpa till och jag trivs verkligen jättebra där ute. 

Har du några spciella intressen vid sidan av fotbollen?

Inte direkt faktiskt. När jag är ledig försöker jag spendera tiden med min familj och ta det lugnt. Jag spelar gärna kort eller går ut och shoppar, så det är liksom mest normala saker som alla gör helt enkelt. 

Hur känns det att vara pappa?

Det känns väldigt bra - och går väldigt bra. Min son växer så det knakar och vi trivs verkligen jättebra med livet han har här i Liverpool. Jag ser fram emot att sparka boll med honom inne på Melwood när han blir lite större.

Är du en duktig kock?


Inte direkt, tyvärr. Jag kan laga standardgrejerna liksom men om jag ska vara helt ärlig är det inget jag tycker är särskillt kul.

Vilket är det bästa målet du gjort i karriären?


Hah, där finns väl inte så många att välja på va? Men jag tyckte jag gjorde ett väldigt fint mot Steua Buckarest i Europa League när jag fick till en väldigt bra träff. Annrars är mitt första mål för Liverpool, mot Havant and Waterlooville, speciellt och jag har även gjort ett bra för Gremio mot Ponte Preta i den brasilianska ligan. Men målet mot Steua får jag nog hålla högst faktiskt. 

Bästa bortaplanen att spela på?

Det måste vara Emirates i London. Dels trivs jag att spela mot Arsenal men själva arenan är dessutom väldigt härlig. Även planen är fantastistik så den är en klar favorit. 

Och sist men inte minst, vem är den bästa mittfältaren du har mött?

Oooh... (tänker länge) den här är riktigt tuff faktiskt. Men om jag får räkna in träningar är det definitivt Steven Gerrard. Sen har jag också tränat en del med Ronaldinho som var helt fantastisk, men aldrig riktigt mött honom. Men han är nog den bästa jag sett på nära håll.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer