Intervju med Pepe Reina

Bild till nyheten Intervju med Pepe Reina
Liverpoolfc.com levererar under en tid intervjuer med några av Liverpoolstjärnorna för att fansen skall få en chans att lära känna dem bättre. Här är intervjun med Pepe Reina.

Har du alltid velat bli målvakt?

Jag tror att alla barn försöker spela överallt när de är sex, sju, åtta år. Men jag räknade ganska snabbt ut att jag var som bäst i mål. Min pappa var målvakt i sin karriär (med Atletico Madrid och Barcelona), men han puschade aldrig mig i någon speciell riktning. Men när det blev klart att jag ville bli målvakt så hjälpte han mig.

Vem är den mest högljudda spelaren som du delat omklädningsrum med genom åren?

Det måste vara Joan Capdevilla, med landslaget. Han är galen, helt galen. För tillfället är det Jonno (Glen Johnson) och Luis (Suarez).

Hur svårt skulle det vara för en målvakt om han inte fick använda handskar?

Det skulle vara omöjligt att hålla bollen eftersom dess yttre skikt är tillverkat av ett plastmaterial. Utan handskar skulle det förmodligen bli fler misstag och fler mål. Många tror att handskar är till för att skydda, men de är inte - de är till för att hjälpa dig att kontrollera bollen.

Vem är den skickligaste spelaren du spelat med?

Luis Suarez just nu. I min tid i Barcelona hade vi Luis Figo och Rivaldo som var otroliga. Sedan, i Villarreal, var Riquelme och Sonny Anderson mycket bra. I landslaget - det är för många att nämna.

Varför tror du målvakter uppfattas som galna?

Eftersom folk missförstår ordet galen när det egentligen är mod!

Vilket målvakt i historien är den galnaste?

(Rene) Higuita var verkligen galen, men modig också. Men du behöver inte se längre än till Bruce (Grobbelaar). Han är en av de största i Liverpools historia, men det som gjorde honom stor var också det faktum att han var annorlunda. Han dribblade bollen runt anfallarna för nöjes skull. Jag gör bara det om jag måste.

Nu när det är OS-år, vilken Liverpoolspelare skulle vara bäst på 100 m?

Craig Bellamy. Hans acceleration skulle hjälpa honom att vinna.

Vilken är din favoritsport, utöver fotboll?

Golf, definitivt. Jag har ett medlemskap på en klubb men jag spelar inte så mycket som jag skulle vilja. Mitt handicap är 16.

Vilken var din första bil?

Det var en grå Opel Frontera. Tyvärr kraschade jag den efter tre månader.

Exklusive husdjur, vilket är ditt favoritdjur?

Delfin. Jag var i Dubai nyligen och jag simmade med delfiner. Familjen gillade det.

Vilken är den längsta resan du någonsin gjort?

Nya Zeeland. Flygningen var från Madrid till Los Angeles, sedan vidare till Fiji och till Nya Zeeland. Det var för U17VM när jag var mycket yngre. Det tog 30 timmar totalt med mellanlandningar.

Vilken är den bästa räddningen du har gjort?

Den i sista minuten av FA-cupfinalen mot West Ham om man tittar på betydelse; en krossboll från Yossi Benayoun och skottet från (Nigel) Reo-Coker. Eftersom det var i sista minuten kunde vi ha förlorat med 4-3.

Vems tröja är du mest nöjd med att ha bytt till dig?

Jag har 250 stycken hemma. Det skulle vara en från Messi, Cristiano Ronaldo, Zidane, Figo eller Ronaldo. Jose Molina var min idol i början så det kanske är hans.

Källa: Liverpoolfc.com


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer