Intervju med Luis Suarez

Bild till nyheten Intervju med Luis Suarez
Liverpoolfc.com levererar under en tid intervjuer med några av Liverpoolstjärnorna för att fansen skall få en chans att lära känna dem bättre. Här är intervjun med Luis Suarez.

Vad hade du för skor i dina yngre dagar?

Mitt första par fotbollskor var ett par Adidas. Jag fick dem när jag var åtta eller nio år gammal. Det var en gåva till mig och de var signerade av Enzo Francescoli. Jag var väldigt glad över dem för Enzo var en stor spelare för Uruguay.

Har du någon speciell rutin du gör på matchdagar?

I Ajax och i landslaget hade jag en egen rutin. Men så fort jag spelade dåligt bytte jag alltid. I Ajax lyssnade jag på musik innan match men här sitter jag mest och koncentrerar mig på matchen och småpratar lite med Coates och Lucas.

Vem har haft störst inverkan på dig under din karriär?

Två grabbar i Uruguay vid namn Wilson och Jose Luis har hjälpt mig mycket. När jag var liten hade jag ingen möjlighet att ta mig till planen, men dessa två brukade alltid skjutsa mig fram och tillbaka. De gav mig också goda råd.

Vem är din favoritanfallare?

Gabriel Batistuta. Jag tycker att han var bäst. Han bar nummer nio och gjorde många mål.

Har du någonsin spelat mot det uruguyanska laget som också kallar sig Liverpool?

Ja, det har jag. Det är ett bra lag men lite annorlunda från det här laget, de spelade nämnligen i blått och svart!

Vilka är dina favoritarenor att spela på?

Förutom Anfield så är det Wembley, Amsterdam ArenA och Soccer City Stadium i Johannesburg.

Vilken är din favoritmålgest?

Jag har ett par stycken. Jag kysser alltid min handled där jag har min dotters namn intatuerad. Jag kysser också mitt finger för min fru. Min andra började när jag spelade i Ajax. Jag pratade med min fru och min bror om att jag ville ha en speciell målgest. När jag var liten hade stora spelare som Alan Shearer och Ronaldo sina egna så jag ville också ha det.

Har du någon hobby?

Jag gillar att spela PlayStation. När vi åker på hotellet innan vi ska på match så brukar jag spela Pro Evolution Soccer med Maxi och Coates. Men de är dåliga - jag är bäst!

Finns det någon annan sport du tycker om?

Jag har börjat spela lite tennis sedan jag kom till Liverpool.

Vilken var din första bil?

En Opel Astra.

Vem är roligast av dina lagkamrater?

Jag tycker att Maxi är en rolig prick. Vi pratar spanska med varandra, så om du frågar någon annan vem som är roligast så svarar de nog någon annan.

Favoritmusik?

Jag gillar en sorts musik som heter cumbia från Uruguay. Det är lite som salsa.

Vem är den bäste du bytt tröja med?

Jag har bytt med många, men Andres Iniesta är nog min favorit. Jag gillar den traditionen att man byter tröja med varandra, för två-tre år sedan försökte jag alltid byta med de största spelarna.

Vem är den bästa backen du spelat med och mot?

Just nu skulle jag säga att Martin Skrtel är den bäste jag spelat med. Martin är en fantastisk försvarare och den här säsongen tror jag varit hans bästa. Det finns många bra jag mött, men jag säger Thiago Silva från Milan. Han är snabb, stark och en väldigt bra spelare.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer