Bellamy: Rodgers perfekt för Liverpool

Bild till nyheten Bellamy: Rodgers perfekt för Liverpool
Craig Bellamy tror att Brendan Rodgers och Liverpool FC har förutsättningar att bli ett lyckligt äktenskap.

"Till att börja med är han en otroligt trevlig karl. För det andra kan han sin fotboll", säger Bellamy i en intervju med lokaltidningen Echo.

"Det han uträttade i Swansea var väldigt imponerande. Swansea hade organisationen och strukturen klar efter Roberto Martinez, men Brendan Rodgers satte sin egen prägel på den."

"Liverpool är i ungefär samma situation. Han vet att han kommer till en av de största fotbollsklubbarna i världen och det är en chans han förtjänar."

Bellamy skrev på ett tvåårskontrakt förra sommaren. 

"Det var ett fint ögonblick att skriva på för Liverpool igen (köptes även 2006 från Blackburn), även om vi hade en märklig säsong. Men jag har enklar bild av laget eftersom jag inte spelade hela tiden. Jag såg på oss som en supporter och det var väldigt många matcher som vi borde ha vunnit och förtjänade att vinna."

"Vi vann ligacupen och det var viktigt för oss. Vi förtjänade det, även om vi hade lite tur att vinna på straffar. Men vi förtjänade en framgång."

"Vi spelade också i FA-cupfinal, men spelade inte särskilt bra den dagen. Men att slå Everton i semin var som en final för oss."

"Problemet var ligaformen och poängantalet, som inte var i närheten av vad vi egentligen förtjänade. Det är inte tillräckligt bra att bli åtta. Men det finns inga garantier för att vi ska bli bland de fyra bästa. Det är många klubbar som investerar och satsar hårt nu."

"Fram till jul kände jag mig i strålande form, men sedan drabbades jag av skadeproblem. Samtidigt var det många av nyförvärven som hade det tufft. Men jag vet att de är väldigt skickliga spelare. Jag tror att Jordan, Downing och Carroll kommer att göra en kanonsäsong 2012/13. De har alltför bra kvaliteter som spelre för att inte kliva fram. Ibland är det helt enkelt så att vissa behöver ett år på sig för att acklimatisera sig till miljön i en klubb som Liverpool."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer