Hendo: Kritiken har gjort mig starkare

Bild till nyheten Hendo: Kritiken har gjort mig starkare
Jordan Hendersons första säsong i Liverpooltröjan var en enda röra av bleka insatser och fina prestationer.
Ändå kom han med i EM-truppen - först som reserv och därefter som ersättare till skadade Frank Lampard.
"Jag har helt klart växt som fotbollsspelare under mitt första år i Liverpool", säger Jordan.

"Under vissa perioder spelade jag ganska bra och var nöjd med mina prestationer. Andra gånger var jag rejält besviken över mitt spel. Men jag har vuxit som spelare och kritiken har gjort mig starkare. Det är sådant du måste klara av att hantera och det kommer bara att göra mig starkare i framtiden", säger Henderson, som fyller 22 år på söndag.

"I början av säsongen skulle jag kanske hanterat den ökade uppmärksamheten som följde med övergången till Liverpool lite bättre. Nu har jag blivt van den nya miljön och jag gillar att vara Liverpoolspelare. Samtidigt är det bra att få kritik också. Det ger dig motivation till att bevisa folk och fans att de har fel."

"Jag vet själv när jag inte spelar bra, precis som jag vet när jag spelar bra. Jag är väldigt självkritisk. Av och till hade jag kanske behövt lite mer självförtroende. Jag har också hört folk säga att det skulle vara lättare att bedöma mig om jag fick spela mer som innermittfältare, men det säger dom troligen bara för att beskydda mig. Jag ska klara av att spela både på kanten och i mitten. Jag har spelat ute till höger ganska mycket, så jag borde kunna spela bra i den positionen också. Får jag chansen i mitten så hoppas jag självklart att göra en bra insats där också."

Nu ser det även ut som att Henderson kommer att få mer speltid i det engelska landslaget under EM-slutspelet. Det har han förstås ingenting emot.

"Det är väldigt varmt härnere och spelarna jobbar extremt hårt. Alla som sitter på bänken måste vara redo att hoppa in och bidra i matcherna. Det är stort för alla att vara med i EM-truppen. Det är en stor prestation och jag är otroligt glad över att få uppleva ett EM. Men jag är inte bara med för att stå på sidan och titta på. Jag ser till att träna bra och om managern har någon använding för mig så är jag beredd närsomhelst".

Kanske får Hendo spela någon slags roll redan i morgon då England ställs mot Sverige...

Källa: The Guardian 

* Henderson, fyller 22 bast två dagar efter Englands match mot Sverige.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer