Rodgers är sin egen herre med egen spelstil

Bild till nyheten Rodgers är sin egen herre med egen spelstil
Brendan Rodgers säger i en intervju med seriösa Daily Telegraph att han är stolt över att Liverpool valde honom som ny manager framför en kollega från Spanien eller Italien. Hans fotbollsfilosofi är en korsblandning av brittisk och kontinental spelstil.

"Det är möjligt att Brendan Rodgers inte låter lika fint som ett tränarnamn från Spanien eller Italien. Brittiska managers blir ofta undervärderade. Men jag är väldigt stolt över att folk här förstår mina visioner, filosofi och även värdesätter det arbete jag lägger ner. Jag vet också att Liverpool snackade med flera europeiska tränare, men att de till sist valde än irländare."

"Då jag började i det här jobbet ville jag visa att brittiska managers också kan få ett lag att spela på samma sätt som kontinentala lag gör och att vi även har spelare som kan anpassa sig efter den modellen."

"Min stil är en blandning av brittisk och kontinental. De sägs att ju att de bästa tränarna och managers också är de bästa tjuvarna, som klarar av att snappa upp råd och tips från alla."

"Jag jobbade ett tag med José Mourinho och det gav mig stor självkänsla. Han såg något i mig och att vara hos Chelsea gav mig chansen att få jobba med stora spelare. Sedan dess vet jag att klarar av att nå fram med mina idéer. Det var en värdefull erfarenhet, inte minst då jag var i Chelsea under det största året i klubbens historia."

"José och jag har hållit kontakten och jag har stor respekt för honom. Men jag är utan tvekan min egen herre. Jag hade min egen identitet och mina egna idéer redan innan jag kom till Chelsea."

Rodgers avslöjar också att det var snuddande nära att han blev assistent till Roberto Mancici i Manchester City för några år sedan.

"Jag reste och träffade Roberto, men så fick jag telefon från Swansea. Det var nog en mening med det - det var ödet. Det är något jag tror på".
 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer