Säsongsstart 2 augusti - kanske mot svenskt motstånd

Bild till nyheten Säsongsstart 2 augusti - kanske mot svenskt motstånd
Genom Chelseas vinst mot Bayern München i finalen av Champions League har de engelska platserna i kommande säsongs europaspel nu kunnat fördelas och bekräftas. För Liverpools del kommer säsongen att inledas redan den 2 augusti, då vi kliver in i den tredje kvalrundan av Europa League.


I och med Chelseas triumf i Champions League säkrade alltså Londonklubben sig en plats även i nästa års upplaga av turneringen, trots att man endast slutade sexa i ligan.

Fjärdeplacerade Tottenham som däremot i vanliga fall hade säkrat en CL-plats genom sin ligaplacering nedgradas istället till Europa League-spel, då ett land som max får ha fyra lag i Champions League - och vinnarföreningen alltid är garanterad en plats för att försvara sin titel.

För Liverpools del bekräftas det således också att vi tar våran europaplats som mästare av Carling Cup, vilket betyder att vi kliver in i den tredje kvalrundan till Europa League.

Denna runda avgörs den 2 och 9 augusti - som således också blir säsongens två första tävlingsmatcher.

Vid avancemang från tredje kvalomgången väntar ett Play Off-spel - där femteplacerade Newcastle exempelvis också kliver in - innan gruppspelet lottas den 31 augusti i Monaco. Tottenham är garanterade en plats direkt in i gruppspelet.

Ska man tyda den svenska fördelningen av platser i europaspel vid tidigare säsonger bör Liverpool kunna stöta på motstånd i form av antingen Kalmar FF (förlorade mot Helsingborg i Cup-finalen), AIK (tvåa i Allsvenskan) samt IF Elfsborg (trea i Allsvenskan)

För både Elfsborg och Kalmar inleds dock äventyret i den första kvalomgången medan AIK kliver in i den andra kvalomgången. Men med framgångar för de svenska klubbarna kan vi alltså få se Liverpool på riktigt nära håll nästa säsong.

Finalen av Europa League avgörs den 15 maj 2013 på Ajax hemmaplan, Amsterdam Arena, i Holland.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer