Carra: Det är vi rutinerade som ska kritiseras

Bild till nyheten Carra: Det är vi rutinerade som ska kritiseras
Jamie Carragher tycker att de mer rutinerade spelarna ska ta på sig huvudansvaret för lagets svaga resultat i ligan under säsongen. Samtidigt skyddar han de nyinköpta spelarna.

Carragher menar att mycket av kritiken som de nya spelarna har fått utstå är missriktad. Spelare som Stewart Downing, Charlie Adam och Jordan Henderson har fått utstå mycket kritik. Det samma gäller Andy Carroll.

”Jag tycker att dessa spelare har fått utstå mycket oberättigad kritik,” säger Carragher till Sunday Mirror.

”Henderson, Downing, Adam och Carroll med flera. De nya spelarna har hela tiden fått skulden. De har helt klart blivit utpekade som syndabockar. Jag tycker att spelare som mig själv och andra spelare som varit i klubben en längre tid förtjänar mer kritik än de nya. De är i en fas då de vänder sig till klubben för att lära vad Liverpool handlar om.

”Kenny hämtade in Stewart och Andy. Förhoppningsvis får de den tiden som krävs för att de ska blomma ut i laget. Jag är säker på att de vill vara kvar här även nästa säsong, och då måste vi se till att förbättra samspelet ute på planen. Stewart har en vass inläggsfot, och vi vet alla att Carroll är duktig i luften.”

Många har poängterat att Downing varken har gjort något mål eller målgivande passning i Premier League denna säsongen.

”Stewart kom med i Englands EM-trupp, och har fått höra detta efter att han blivit uttagen. Jag är säker på att Stewart inte är särskilt nöjd med att höra den statistiken. Han har serverat ett par bollar på silverfat för en del spelare, men han kan inte göra avslutet för dem.

”Han är säkert besviken över att han inte lyckats göra något mål. En offensiv spelare vill alltid göra mål och skapa mål. Jag är säker på att han kommer att rätta till detta för oss nästa säsong.

”Andy har stor tro på sig själv för tillfället efter den fina avslutningen på säsongen. Han åker till EM sprudlande av självförtroende. Jag tror att han kommer att inleda nästa säsong för oss på ett mycket bra sätt. Han kommer vara i väldigt bra form och stark,” spår Carragher.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer