Rafa: Saknade ägarstödet för att vinna titeln

Bild till nyheten Rafa: Saknade ägarstödet för att vinna titeln
Rafa Benitez fick som bekant lämna Liverpool 2010 efter en sjundeplats i Premier League och ett uttåg i semifinalen av Europa League. Den sämsta säsongen under hans sex år i klubben. Med ägarstöd, likt det Kenny har idag från FSG, menar han dock att han nog kunnat vinna Premier League-titeln med klubben.

Liverpool gjorde under Rafa Benitez några fantastiska säsonger i Premier League och samlade bland annat vid två av tillfällena ihop hela 82 respektive 86 poäng - utan att för den sakens skulle lyckas vinna ligan, dock.

86 poängs-säsongen kom 2008/2009, men räckte inte för att säkra en ligatitel som istället gick till Manchester United. Efterföljande säsong föll Liverpool som en sten ner till sjunde plats och Rafa tvingades alltså lämna Liverpool. Med ägare som Fenway Sports Group är han dock säker på att titeln varit nära under säsongen därpå istället.

"Tittar du på våra siffror så spenderade vi tyvärr bara mindre och mindre pengar.

"Det blev ohållbart i slutändan att jobba med ägare som bara tänkte på sin egen ekonomiska vinning istället för att förbättra klubben", förklarade Rafa i en intervju med FIFA:s hemsida.

"Jag var i Liverpool i sex år och enligt mig förbättrade jag klubben och spelarmaterialet under tiden jag var där.

"Vi utvecklade oss och var kontinuerligt med i Champions League och tog oss ofta långt dessutom. Men för att nå de där sista stegen så måste du ibland investera i spelarmaterialet", fortsatte han.

"För min del handlade det alltid om att sälja först och köpa sen. Jag fick byta ut mina spelare istället för att bygga vidare på min trupp.

"Budgeten för att nå hela vägen var helt enkelt för liten", konstaterade han.

Dagens ägare, Fenway Sports Group, har i motsats till Hicks/Gillett varit givmilda i sitt sätt att spendera och enligt räkenskapet för säsongen 2010/2011 nyttjades hela £131 miljoner på spelarköp. Även efter intäkterna från spelarförsäljningar landade nettoutgiften på dryga £41 miljoner.

"Med sånna resurser hade vi antagligen kunnat göra det ännu bättre under mina år i klubben", fastslog Rafa.

"Den truppen vi hade under min tid och de musklerna i ekonomin skulle såklart varit väldigt trevligt."


* Hur tror ni Rafa hade levererat med FSG:s stöd?

Logga in och kommentera!


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer