Aquilani tillbaka i Liverpool nästa säsong?

Bild till nyheten Aquilani tillbaka i Liverpool nästa säsong?
När Alberto Aquilani lånades ut till AC Milan, med köpoption i kontraktet, inför pågående säsong trodde många att italienaren gjort sin sista träning med Liverpool. När nu bara fem matcher återstår för Milan i Serie A - är detta dock inte lika säkert. Det råder oreda i vad som egentligen står i avtalet med Milan.

Alberto Aquilanis historia i Liverpool känner ni väl.

Han kom som ersättare av Xabi Alonso men fick sin första säsong förstörd av skador. Han lånades därefter ut till Juventus under fjolåret innan han lånades åter till Serie A - men denna gången Milan - inför årets säsong. I tillägg till lånekontraktet med Rossoneri skrevs också en köpklausul som skulle aktiveras efter 25 spelade matcher och innebära att Aquilani blev Milan-spelare på permanent basis, till en summa av dryga sex miljoner euro.

Under våren har det dock väckts frågetecken kring köpklausulen och vad 25 "matcher" betyder. Med endast fem omgångar kvar av Serie A tyder nu mycket på att Aquilani per automatik inte blir en Milan-spelare i alla fall.

Men någon definitiv klarhet i det här med 25 "matcher" tycks inte finnas. Vad man kan konstatera är dock att det inte handlat om 25 deltagande i matcher för Milan. Totalt har Aquilani nämligen representerat Milano-klubben vid 29 tillfällen, som startspelare och inhoppare, denna säsongen.

En möjlig vinkel på klausulen som senare lades fram var att inhopp skulle räknas som "halva" matcher - oavsett längd på inhoppet. Med denna matematik och 17 starter - samt 13 inhopp - har Aquilani 23,5 matcher på sitt konto i nuläget. 1,5 match från permanent övergång.

Välinitierade La Gazzetta dello Sport menar dock att det enbart handlar om ligamatcher - där Alberto deltagit vid 21 tillfällen - vilket skulle kräva att den italienska landslagsmannen fick speltid i minst fyra av de fem återstående matcherna. Något man utifrån den senaste tidens matcher bör se som ganska otroligt.

Sist men inte minst blandar sig alltid lika intressante agenten, Franco Zavaglia, i diskussionen och menar att Alberto saknar tre matcher innan dealen är ett faktum. Detta skulle kunna innebära att det är ligamatcher samt italienska cupen (1 match) som räknas.

Kort och gott är där dock ingen rätsida i ögonblicket men faktum kvarstår att Aquilani per automatik ännu inte är Milan-spelare i alla fall.

Ett möjligt scenario är dessvärre att Milan låter dealen falla samman, för att sedan pruta det avtalade priset ännu lägre om Alberto likväl ändå inte är önskad på Merseyside.

Vi lär dock få anledning att återkomma i soppan.


* Aquilani kan komma att tillhöra Liverpool igen. Osäkerhet gällande avtalet med Milan.

Skulle du vilja se Aquilani tillbaka hos The Reds kommande säsong?
Logga in och kommentera!


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer