Dalglish: Roy får ett varmt mottagande

Bild till nyheten Dalglish: Roy får ett varmt mottagande
Kenny Dalglish tror att Roy Hodgson kommer att bli varmt mottagen av hemmafansen då han kommer till Anfield med sitt West Bromwich Albion på söndag.
Det blir Roys första besök sedan han fick sparken i januari ifjol.

Roy Hodgson fick bara ett halvår på posten som manager för Liverpool FC. Sedan räddade han West Bromwich kvar i Premier League och den här säsongen har han guidat "The Baggies" till en säker mittenposition.

"Det ska bli trevligt att träffa Roy igen och att han återvänder till Anfield. Jag tror att han får ett varmt välkomnande från fansen. Roy är en man med stor integritet och värdighet och han försökte verkligen sitt allra bästa för klubben. Jag är säker på att våra fans respekterar det", sa Kenny Dalglish på dagens presskonferens på Melwood.

Liverpool är som bekant klara för FA-cupfinal, sedan man besegrat grannarna Everton den gångna helgen. Fansen får alltså återvända till Wembley en tredje gång den här säsongen, men på grund av den sena avsparkstiden drabbas de av transport- och logistikproblem till och från London.

"De är fantastiska fans, så de kommer att ta sig dit ändå! Det är ett beslut som fattats och det är ett beslut helt utom vår kontroll. Men jag är säker på att de tar sig till Wembley ändå, på det ena eller det andra sättet. Det kunde ha varit lite enklare, men de kommer ändå att vara på plats."

Dalglish berättade också att stämningen på Melwood är på topp, speciellt efter den sköna derbysegern i London i lördags. Men han kräver fokus från spelarna och hoppas att Liverpool kan vinna de fem återstående matcherna av ligaspelet.
"Det är alltid en skön känsla runt den här fotbollsklubben. Melwood har varit ett särskilt trevligt ställa att jobba på sedan jag kom tillbaka och lördagens fina resultat har utökat spelarnas leenden med några centimeter. Vi har fått vår belöning och nu vill vi se till att vi behåller momentum i resterande matcher av säsongen."

"Vi vill att folk ska vara lyckliga och vi kan bara se till att det blir så genom att jobba enormt hårt och förbereda oss inför varje match. Jag tror inte att pojkarna seglar iväg bara för att vi tagit oss till FA-cupfinalen. Nu väntar nya tuffa matcher i ligan."

Dalglish fick också frågan om han tror att Chelseas Champions League-framgång mot Barcelona (1-0) kan störa deras förberedelser inför FA-cupfinalen.

"Jag såg matchen, men jag vet inte direkt om det kommer att vara ett störande moment. Det är Chelseas sak att fundera över, inte vår. Det var ett fantastiskt resultat för Chelsea och nu har de stora chanser i returen".

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer