FSF kritiserar biljetttfördelningen inför finalen

Bild till nyheten FSF kritiserar biljetttfördelningen inför finalen
Supporterorganisationen FSF, The Football Supporters Federation, kräver att FA offentliggör sin biljettpolitik sedan Liverpool bara fått 25 074 biljetter till finalen mot Chelsea den 5 maj.

Antalet biljetter är nästan 7000 lägre än vad LFC tilldelades till ligacupfinalen mot Cardiff i slutet av februari. Chelsea har ännu inte offentliggjort sin biljettkvot, men det bör bli samma antal som Liverpools. Det innebär att att minst 40 000 biljetter kommer att gå till "Club Wembley" och medlemmar av FA:s egen "fotbollsfamilj". Faran är då att många av dessa biljetter kommer att säljas svindyrt på svarta börsen.

Malcolm Clark, ordförande i FSF, tycker att det är hög tid att FA offentliggör biljettfördelningen.

"Det är något vi har bett om i åratal. De bör vara en öppen och offentlig debatt mellan FA och fansen", säger han till Liverpool Echo.

I dagsläget är 17 000 biljetter avsatta till "Club Wembley", en organisation som FA inte kontrollerar direkt, och ytterligare 22 000 till medlemmar av "fotbollssfamiljen". I tillägg hamnar biljetter hos de loakal fotbollskretsarna och inom gräsrotsfotbollen. Varje Premier League-klubb får dessutom 18 biljetter och chansen är stor att många av biljetterna vidareförsäljs på svarta börsen.

"Vi anser att en kvot på 25 000 biljetter per klubb i en stor cupfinal mellan Liverpool och Chelsea är alldeles för lågt räknat. Vi är nu i en position där season ticket-holders i båda klubbarna inte garanteras en finalbiljett. Vi har varit i kontakt med FA åtskilliga gånger om detta. Deras respons är att de vill belöna tjänstemän och frivilliga. Men det känns inte rätt och riktigt eftersom det skapar oro och ilska hos de riktiga fansen."

"Liverpool fick till exempel 32 000 biljetter till semifinalen, men bara 25 000 till finalen. Det är siffror som talar för sig själv. Nästan 1/4 av fansen som betalade för semifinalen kommer inte att kunna få köpa loss en finalbiljett från sin egen klubb."

"Vi vet av erfarenhet att många av de andra biljetterna på ett eller annat sätt hamnar i händerna på fansen ändå. Så varför inte ge klubbarna en större biljettkvot på en gång, som de själva kan distribuera på ett mer rättvist sätt?", avrundar Malcolm Clark. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer