Jack Rodwell missar lördagens semifinal

Bild till nyheten Jack Rodwell missar lördagens semifinal
Jack Rodwell har under flera år nämnts som en av de största talangerna i brittisk fotboll. 21-åringen har dock haft problem med skador vilket bland annat bara gett honom elva chanser från start under årets säsong. I lördags drabbades han åter av ett bakslag och missar nu helgens Merseysidederby på Wembley.

Rodwells senaste match för Everton kom faktiskt mot just Liverpool, i 3-0-krossen på Anfield, och efter att han därefter vilat på grund av problem med sina ljumskar var han åter i träning i lördags. 

Idag rapporterar Sky Sports - och även Everton officiellt på sin hemsida - att Rodwell dock dragit till ljumskarna återigen på sin första träning efter uppehållet och att man nu lär få se säsongen som ett avslutat kapitel för engelsmannen.

Med detta lär också Rodwells drömmar om ett EM-slutspel för England ha gått i kras, något visserligen David Moyes verkar vara nöjd över, då han hoppas Jack istället kan bygga muskler till nästa säsong.

"Nu var han tillbaka i träning i lördags, men fick känning direkt igen. Det visade sig att han ryckt till ljumskarna på samma sätt.

"Jag hoppas att den som coachar England och även Stuart Pearce som coacher Storbritannien i OS kan respektera den situation Jack befinner sig i och inte överväga honom för spel.

"Jack måste få bygga upp sina muskler i lugn och ro nu, så kan vi bara hoppas på att han är redo till nästa säsong", konstaterade Moyes.


* Två av Jack Rodwells elva PL-starter har varit mot Liverpool denna säsongen. I första mötet blev han tidigt utvisad efter en tackling på Luis Suarez. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer