Blackburn - Liverpool 2-3

Bild till nyheten Blackburn - Liverpool 2-3
Efter sju sorger och en bedrövelse lyckades Liverpool äntligen vinna en Premier League-match efter 3-2 (2-1) på Ewood Park.
Detta efter vild dramatik med mål på övertid av Andy Carroll och en tidig
frilägesutvisning på Alexander Doni som innebär att tredje keepern Brad Jones nu får vakta buren i FA-cupsemifinalen mot Everton på Wembley...

"The Reds" kom till spel utan stjärnorna Suarez och Gerrard (som sparades inför cupsemin) och mönstrade ett ungt och delvis reservbetonat lag. Men det blev ändå rena smakstarten med 2-0-ledning efter 16 minuter efter två kvicka kontringar.

1-0 var en delikatess, sedan Martin Skrtel hittat Craig Bellamy med en svepande 40 meterspassning. Walesarens tidiga inlägg från höger hittade Maxi vid bortre stolpen. Tre minuter senare höll sig Maxi framme på en retur. Shelvey avlossar först ett skott som Paul Robinson inte klarar av att hålla, därefter försöker Carroll fläka sig fram och avsluta, men bollen touchar en Blackburnförsvarare. På den returen dyker argentinaren påpassligt upp på nytt och trycker in bollen vid första stolpen.

I detta skede ser allt frid och fröjd ut, men matchbilden förändras totalt då darrige Jon Flanagan slår en katastrofal bakåtpassning som en fristående Hoilett snappar upp. Målvakten Alexander Doni rusar ut och fäller Hoilett och det blir både straff och rött kort för brassen som därmed missar lördagens cupsemifinal mot Everton!

Flanagan, (minst sagt övertänd och som hade tur som inte blev utvisad redan efter en kvart) byttes ut och in kom tredjekeepern Brad Jones. Yakubu, normalt kylig och säker från straffpunkten, slår dock en alltför lös straff som Jones enkelt räddar. Trots allt en drömdebut i Premier League (för Liverpool) för den 30-årige australiensaren!

Med en man mer börjar dock Blackburn ta över händelserna och i den 36:e minuten kommer till slut reduceringen då Yakubu revanscherar sig för straffmissen genom att nicka in en frispark efter horribel markering av Liverpoolförsvaret – och främst då av Glen Johnson som för dagen spelade till vänster i backlinjen.

Liverpool inleder andra halvlek förtroendeingivande och skapar direkt en fet chans att dryga på ledningen då Andy Carroll vinner en nickduell framför Paul Robinson men misslyckas att pricka bollen på mål.

Blackburn kommer tillbaka och i den 60:e minuten blir det ny dramatik på Ewood Park. På ett tillbakaspel skjuter Brad Jones bollen rakt på Yakubu och bollen åker rakt upp i luften och dimper ner på Jones framför mållinjen, som inte klarar av att hålla den. I tumultet touchar Jones till Yakubu med armen och nigerianen faller otroligt enkelt. Domaren pekar såklart på straffpunkten och delar ut ett kort - lyckligtvis ett gult - till Jones.

Den här gången misslyckas inte Yakubu från straffpunkten - 2-2 - med en knapp halvtimme kvar att spela.

Hemmalaget fortsätter att pressa på och bombarderar understundom Liverpoolförsvaret med inlägg. Liverpool replikerar med några kontringar och skapar några halvfarligheter, men inte mer.

På övertid kommer så det efterlängtade segermålet och det är Andy Carroll som blir matchhjälte med sitt fjärde ligamål för säsongen. Blackburn lyckas först att rensa undan en hörna, men Sebastian Coates lobbar tillbaka bollen in i straffområdet. Daniel Agger vinner en nickduell och skarvar snyggt till Andy Carroll som bankar in 3-2-målet i nättaket med skallen. Vilt jubel bland spelarna och inte minst bland Liverpoolfansen bakom målet.

Puh!

Rättvist eller inte. Sak samma. Tre poäng och ett trendbrott efter en usel ligaform den senaste månaden. Liverpoolspelarna kämpade trots allt heroiskt med tio man i drygt 75 minuter och den här gången var det äntligen vår tur att ha lite flax, trots att domaren Anthony Taylor inte var särskilt frikostig med att ge domslut till gästernas favör. Totalt ett rött kort och åtta gula.

Man of the Match, enligt undertecknad: Andy Carroll, som slet fördömligt och förtjänade segermålet. Dock i skarp konkurrens med Jonjo Shelvey.