Enrique: Motståndarna ska frukta Anfield

Bild till nyheten Enrique: Motståndarna ska frukta Anfield
Jose Enrique erkänner att han mest har fokus på FA-cupen nu, då det inte längre finns något att spela för i ligan. "Men till nästa säsong måste vi bli betydligt bättre, framförallt på hemmaplan. Lag ska frukta att komma till Anfield", säger spanjoren till Daily Telegraph.

Liverpool åker till Ewood Park i Blackburn ikväll med sin värsta ligaform på över 50 år. Bara fyra dagar senare väntar en semifinal mot Everton i FA-cupen.

"Det är sant att ligan inte är så viktig nu, men det är cupen. I ligan har vi inget att spela för, däremot finns det en trofé att hämta i FA-cupen", säger vänsterbacken Jose Enrique.

"Jag vet inte riktigt vad som har hänt den här säsongen när det gäller ligaspelet. Vi har framstående spelare i anfallet, men vi har också haft maximalt med otur. Det har gått snett och då syftar jag inte bara om de senaste veckorna, utan att det har varit ett mönster under hela säsongen. Vi har helt enkelt förlorat för många matcher".

"Jag skrev på för Liverpool för att vinna titlar och spela i stora matcher. Jag har redan en medalj och nästa säsong ska vi spela i Europa League och det har jag aldrig gjort tidigare. Självklart hade jag hoppats på att få spela i Champions League då det är den bästa turneringen."

Liverpool har endast vunnit fem ligamatcher på Anfield den här säsongen.

"Det har varit otroligt frustrerande. När lag kommer till Anfield så ska de känna fruktan eftersom de ska möta Liverpool. Men så har det inte varit. Vi har slarvat bort för många poäng hemma. Det viktigaste är att se till att nästa säsong blir bättre. Vi måste bli starkare hemma - men även borta."

* Enrique laddar för FA-cupsemifinalen på Wembley på lördag.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer