Warnock: Det kom som en chock

Bild till nyheten Warnock: Det kom som en chock
Förre Liverpoolspelare Stephen Warnock, som numera huserar i dagens motståndarlag Aston Villa, förklarar att det varit en otroligt tuff vecka för Birminghamklubben sedan beskedet om Stiliyan Petrovs akuta insjuknande i cancersjukdomen leukemi. Samtidigt måste man verkligen försöka fokusera på fotbollen just nu.

Aston Villa har totalt sett haft en väldigt tuff säsong där man spelmässigt inte fått det att fungera - och till följd av detta också sett sig själv vinna alldeles för lite poäng. 

Birminghamklubben ligger i nuläget på 15:e plats i Premier League, endast 5 poäng ovanför strecket, samtidigt som man förra fredagen nåddes av det hemska beskedet att bulgariske lagkaptenen Stiliyan Petrov insjuknat i en akut form av cancersjukdomen leukemi - något som tvingade honom att med omedelbar verkan ge upp sin fotbollskarriär.

Förre Liverpoolspelare Stephen Warnock berättar om det tuffa beskedet.

"Nyheten om Sitilyan var förfärlig. Det var hemskt. Vi fick reda på det under fredagskvällen innan vi hade match dagen efter. Det var en rejäl chock för en. Sånna här saker finns liksom inte med i dina tankebanor automatiskt. Sånt här rubbar hela din verklighet", förklarade han.

"Du vet liksom att sjukdomen existerar, men du tänker aldrig tanken att den skall kunna drabba någon du känner. Du blir själv så otroligt ledsen samtidigt som du vet att alla dina tankar måste gå till Stiliyan och hans nära. Vi försökte samla oss så gott som möjligt som lag inför matchen mot Chelsea dagen efter, men jag tycker man kan se på utgången av den att vi inte riktigt lyckades med det", fortsatte vänsterbacken. 

Stephen vet nu också att Villa måste höja sig resultatmässigt - och med endast åtta matcher kvar att spela för Birminghamklubben vore det lägligt att stjäla poäng redan i eftermiddag mot Liverpool. 

"Ja, det är otroligt tajt i nedre delan av tabellen (Villa har 5 poäng ned till nedflyttning, reds. anm.) men jag tror också att vi kommer få en period med några raka vinster och bra resultat. Då ska det lösa sig. Vi hade en helt okej form innan vi förlorade två raka matcher nu igen och sen hade vi samtidigt lite otur med hur övriga matcher slutade i helgen. 

"Men det vore optimalt att plocka poäng från Liverpool och få några bra matcher här på raken nu direkt. Då bör vi kunna slippa snacket om bottenplaceringar och nedflyttning", avslutade Warnock. 


* Warnock. Idag i Aston Villa, tidigare i Liverpool.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer