Inför Liverpool FC - Aston Villa

Bild till nyheten Inför Liverpool FC - Aston Villa
Liverpool skall spela sin sjätte hemma match i ligan sedan årsskiftet och det är Birmingham laget Aston Villa som kommer på besök till Anfield. Förra mötet mellan lagen i ligan slutade 0-2 till The Reds och det var på Villa ParkDe två spelarna som gjorde de båda målen var Bellamy och Skrtel.

Mötet lagen emellan kommer vara det 182a matchen som utspelar sig. De senaste sex macherna i ligan som spelats på Anfield de föregånga åran har Liverpool kammat hem 14 poäng av 18 möjliga.

Dock var det förra mötet mellan klubbarna inte så länge sen, reservlagen möttes nämligen den 2 April på Villa Park och då var det Sterling & Co. som drog det längsta strået och kammade hem tre poäng efter en 4-1 vinst.

Liverpool FC

Med tanke på de rödas form på senare tid, framförallt efter nyår så är den största snackisen i England just nu Dalgslishs vara eller icke vara i managerposten. Sedan årsskiftet så är Liverpool det lag som har presterat näst sämst i hela Premier League.

Liverpool har inte haft en sån här dålig form sedan 1954, de har nu spelat 12 matcher på där de endaste har lyckats få med sig 8 poäng.

Förra helgen var det Newcastle som stod för motståndet uppe i Newcastle, efter mål av nyförvärvet Cisse som lyckades med att göra båda målen för hemmalaget.

Många fans hoppas på att under den kommande ligaavslutningen så skall vi få se spelare som Coates, Sterling m.fl ungtuppar få chansen. Och Sterling är en av de spelare som har börjat träna mer frekvent med A-laget så kanske det inte är en omöjlighet.

I veckan så har det pratats en del om att Agger och Johnson har gjort stora framsteg i deras rehabilitering och kan möjligtvis vara involverade mot Aston Villa i morgondagens match. Lucas Leiva är som bekant fortfarande stationerad i sjukstugan tillsammans med Charlie Adam. Kelly är borta från matchen och det är även Jack Robinson. Förra helgen fick Reina ett raseriutbrott och drog på sig ett rött kort som gör att han är avstängd i 3 matcher.

Dalglish inför matchen

”Supportrarna kan hjälpa oss genom att ge oss bra support och peppning för spelarnas skull. Jag är säker på att vi kommer få fantastisk support på lördag och det är då vi verkligen behöver dem. När du tänker på vilken kvalite vi har på spelarna i laget, och du tänker att de kanske har något dåligt självförtroende och tro, du tänker det kan inte hända med tanke på att de är bra spelare.”

”Men självförtroende och tro är en stor sak.”

”Det spelar ingen roll hur bra du är, det är fortfarande en stor del till hur du presterar.”

”Om de självsäkra och tror på sig själva, så kommer det att vara hjälpsamt. Och ifall de känner att annat folk tror på dem så kommer det vara till hjälp även det.”

Trolig startelva enligt skribenten.

Doni; Flanagan, Carragher, Skrtel, Enrique; Henderson, Gerrard, Spearing, Downing; Carroll, Suarez

Aston Villa

Birmingham klubben har precis som Liverpool inte presterat så väl som klubben har velat. De ligger för tillfället på en 15e plats i ligan och har endast fem poäng ner till strecket. Dock har Aston Villa en match mindre spelad än de flesta lagen i bottenstriden.

Lagets bäste målskytt är den engelske landslagsanfallare Darren Bent som har lyckats med att göra 9 mål under säsongen, det är två mål mer än Liverpools bästa målskytt Luis Suarez. Dock är han skadad och han kommer missa mötet på Anfield.

Den största snackisen är dock en väldigt tråkig nyhet som har drabbat laget, framförallt lagets lagkapten Stiliyan Petrov som har drabbats utav Leukemi, blodcancer. Det gör självklart att Petrov kommer att missa matchen mot Liverpool under lördagen.

Aston Villa har även en hel del spelare i sjukstugan vilket gör att det inte kommer bli särskilt lätt för McLeish. De som är skadade är Clark, Dunne, Bent, Delph och Petrov.

Spelare som är osäkra är Cuellar, Hutton, N´Zogbia, Weimann.

Warnock inför matchen

“Det kommer att vara en tuff utmaning pga av att det är Liverpools sämsta tid på en väldigt lång tid.”

”De kommer att vilja ställa det till rätta så snart som möjligt och se till att de inte tänker för mycket på de spelade matcherna.”

”De har en mycket på schemat framöver. De har semifinalen i FA Cupen mot Everton så de vill komma till den matchen med en god form, med början på denna helg.”

”Det är en stor match och vi måste ställa in oss på att vi kan få med oss ett bra resultat. Vi måste vara positiva.”

Aston Villas 6 senaste matcher

Chelsea - H.                 2-4

Arsenal – B.                 0-3

Fulham – H.                 1-0

Blackburn – B.             1-1

Wigan – B.                  0-0

Manchester City – H.    0-1

Trolig startelvan enligt skribenten

Given; Warnock, Baker, Collins, Lichaj; Agbonlahor, Bannan, Herd, Albrighton; Ireland, Weimann

Övrigt

Domare i matchen kommer att vara Oliver, och till hans assistans på kanterna har han Halliday samt McDonough och fjärde domare är Dowd. Matchen visas inte på någon kanal pga av den spelas kl 16 och det prioriteras andra matcher på Viasat. Dock kan ni gå in på vår streamin sida och få hjälp med var ni streama.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer