Rafa redo att vänta 10 år på en ny chans

Bild till nyheten Rafa redo att vänta 10 år på en ny chans
Rafael Benitez är sugen på ett nytt managerjobb i Premier League. Men säger sig också vara beredd att vänta ytterligare 10 år på att få en ny chans som boss för Liverpool FC.

Rafa tvingades lämna managerposten sommaren 2010, efter sex säsonger. Därefter blev det som bekant en kort period i Inter Milan innan familjen valde att flytta tillbaka till Liverpool och Wirrall.

Han säger sig vara redo för ett nytt jobb, men att det rätta erbjudandet ännu inte har dykt upp.

"Varje gång jag pratar om Liverpool försöker jag visa stor respekt på grund av mitt speciella förhållande till fansen och till staden", säger Benitez till Liverpool Echo. "Kenny (Dalglish) har en stor fördel eftersom han har fansen i ryggen och framför allt uppbackning av ägarna. Jag tror att han kommer att göra ett bra jobb för klubben."

"Men jag är professionell och söker ett nytt jobb. Just nu är Kenny manager och jag har stor respekt för honom. Jag har inte bråttom. Om Kenny avgår om tio år och jag finns tillgänglig så skulle jag älska att bli manager igen. Jag vill vara manager i Premier League för jag vet att jag, med mitt lag, kan vinna troféer."

Rafa kopplades nyligen ihop med det lediga jobbet i Chelsea och när fansen fick nys om detta började anti-Benitez-sånger ljuda runt om Stamford Bridge.

"Jag har hört många rykten om Chelsea, men har inte fått något konkret erbjudande. Jag väntar på rätt klubb och rätt projekt här i England. Min familj har slagit sig till ro här. Men jag är inte orolig för att det tar lite tid", avrundar Benitez.

* Rafa drömmer om att få återvända som boss på Anfield en dag.


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer