Liverpool-Roma när Red Sox fyller 100

Bild till nyheten Liverpool-Roma när Red Sox fyller 100
Liverpool FC möter AS Roma i en träningsmatch för att fira 100-årsjubilerande Boston Red Sox på Fenway Park den 25 juli.

Matchen mellan Liverpool och Roma ingår alltså i firandet av 100-åringen Boston Red Sox. Matchen ska spelas den 25 juli på Fenway Park (bilden) och kommer att vara en del av Liverpool försäsongsturné på andra sidan Atlanten.

Biljettförsäljningen startar redan 28 april. Detaljer om biljetter till hela försäsongsturnén kommer att finnas på www.lfctour.com från och med april.

Liverpool har inte träningsmatchat i USA sedan 2004, då man spelade mot Connecticut, New Jersey och Toronto.

I sommar blir det en tolv dagar lång turné i staterna. Truppen kommer att ha Boston som bas under hela turnén och köra träningsakterna på Harvard University.

"Vi hade en otrolig turné i Asien ifjol, och nu känns det fint att ge våra fans i USA en chans att se oss spela i sommar", säger Kenny Dalglish till Liverpoolfc.tv.

"Min son Paul har arbetat och spelat fotboll i USA och han har berättat om det stora intresset för Liverpool och engelsk fotboll. Vi har ju även spelat några fantastiska matcher mot Roma tidigare och då tänker jag främst på Europacupfinalen 1984, så det här blir fantastiskt."

Fenway Sports Groups VD John W Henry gnuggar också händerna av förtjusning.

"I 100 år har Fenway Park varit en arena för flera stora idrottsevenemang och en match mellan Liverpool och AS Roma - två av världens mest berömda och respekterade klubbar - är ett fint sätt att fira på. Vi får också chansen att visa upp vår arena för internationell publik."

Ordföranden Tom Werner:

"Vi är glada för att Liverpool kommer till USA i sommar, så att våra fans får chansen att se laget live. Vårt mål är att fansen ska få en oförglömlig upplevelse och att bygga en plattform för Liverpool FC här i staterna".

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer