Dalglish: Visa mer hänsyn till spelarna

Bild till nyheten Dalglish: Visa mer hänsyn till spelarna
Kenny Dalglish är inte alls förtjust i att det hopar sig av hängmatcher i slutet på säsongen Han hoppas att fotbollsförbundet blir bättre på att planera i framtiden och att spelarfacket ställer sig bakom sina spelare.

I takt med cupframgångarna har Liverpool tvingats skifta en hel del Premier League-matcher. Det innebär att laget har sex matcher på 21 dagar i mars och ytterligare 12 de nästa sju veckorna.

Till råga på allt kan det bli ytterligare en matchflytt om Liverpool och/eller Chelsea går till FA-cupfinal. Den matchen ska spelas den 6 maj enligt ligaprogrammet.

Liverpool kan därmed tvingas avsluta säsongen med 16 matcher på tio veckor.

"Det är svårt att göra ett spelschema eftersom det är så många matcher som ska spelas", säger Dalglish till Press Association.

"Jag tycker att någon bör se över det, antingen Premier League, FA eller tv-bolagen. Enligt min mening är det PFA (spelarfacket) som bör kika mest på det. Det är deras spelare som skapar Premier League och de klarar det inte när matcherna spelas med så kort mellanrum."

"Spelarna tycker att det är bättre att spela än att träna, men vila är också en del av att träningen. Om de inte får tillräckligt med vila blir det svårare att förbereda sig för matcherna och skaderisken ökar."

* Så här vill varken vi eller Dalglish se Stevie G igen. Skadad...

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer