Head-to-head inför Liverpool-Stoke

Bild till nyheten Head-to-head inför Liverpool-Stoke
På söndag tar Liverpool emot Stoke på Anfield. Här är lite fakta klubbarna emellan inför matchen.

Liverpool stoke

Liverpool och Stoke har mötts 6 gånger tidigare i FA-cupen. Liverpool har fyra segrar, två matcher har slutat oavgjort och Stoke står segerlösa.

Klubbarna möts för fjärde gången den här säsongen. Hittills har det blivit 0-0 på Anfield, seger för Stoke med 1-0 hemma på Britannia i Premier League och seger för Liverpool borta (2-1) i Carling Cup.

Senast klubbarna möttes i FA-cupen var 1988. Då vann Liverpool i tredje rundans omspel efter ett mål av Peter Bardsley. Liverpool gick till final det året, väl där förlorade man dock mot Wimbledon.

De två kryssmatcherna ledde till omspel och på samtliga sex matcher har Stoke inte gjort mål en enda gång.

I både liga och cup har lagen mötts på Anfield 63 gånger. Liverpool har 48 segrar, 12 matcher har slutat oavgjort och Stoke har vunnit 3 gånger.

Liverpool spelar kvartsfinal i FA-cupen för första gången sedan 2006, då man som bekant gick hela vägen.

Det är bara andra gången på 11 säsonger Liverpool är bland de sista åtta. De senaste tre gångerna man tagit sig till kvartsfinal har man också tagit sig till final.

Senast Liverpool fick spela alla rundor hemma var 1976-77. Då slog man Everton i semifinalen, men förlorade finalen på Wembley mot Manchester United.

I ligacupfinalen i februari så slog Jamie Carragher Ian Callaghans klubbrekord i antalet spelade cupmatcher för Liverpool när han gjorde sin 211:e cupmatch.

14 spelare har gjort hattrick för Liverpool i FA-cupen på Anfield. Senast någon gjorde det var 2008, då Yossi Beanyoun gjorde 3 mål i matchen mot Havant & Waterlooville.

Senast Liverpool slog ut föregående års finalister var 2006 då man slog Manchester United med 1-0 efter ett mål av Peter Crouch.

Om Liverpool skulle vinna FA-cupen skulle det vara fjärde gången en klubb vann både ligacupen och FA-cupen samma säsong. De som lyckats med det tidigare är: Chelsea (2007), Liverpool (2001) och Arsenal (1993).

Går Liverpool till semifinal skulle det var 23:e gången man spelade semifinal i FA-cupen.

Steven Gerrards hattrick i tisdags var hans femte för klubben och står nu på lika många hattricks för Liverpool som Harry Chambers och Billy Liddell. Bara 8 spelare har gjort fler hattricks för klubben.

Liverpool är fyra mål ifrån att komma upp i 100 mål sedan King Kenny tog över klubben för andra gången.

Liverpool har gjort 15 mål på fyra cupmatcher på Anfield den här säsongen.

Stoke har inte vunnit mot Liverpool på de 11 senaste möterna i ligacupen och FA-cupen. Liverpool har vunnit 8 och det har blivit oavgjort i 3. I dessa matcher är målskillnaden 23-6 i Liverpools favör.

Stoke hoppas kunna bli första lag att slå Liverpool i det här skedet av cupen sedan 1995. Då vann Tottenham med 2-1 på Anfield.

Stoke har bara gjort mål under två av sina nio senaste besök på Anfield i alla turneringar och bara fyra gånger under de 19 senaste besöken.

Stoke är i sjätte rundan för tredje säsongen i rad. 2010 åkte de ut mot Chelsea och förra säsongen tog de sig hela vägen till klubbens första final där man dock förlorade mot Manchester City.

Går Stoke till semifinal vore det femte gången i historien. De tidigare gångerna är 1899, 1971, 1972 och 2011.

Peter Crouch har gjort 11 FA-cupmatcher för Liverpool och gjort 5 mål. Han var bland annat med och vann FA-cupen 2006.

Detta är första gången Stoke fått spela samtliga matcher borta hittills i FA-cupen.

Stoke kan gå till semifinal för andra året i rad för första gången sedan 1972.

Stoke har bara släppt in tre mål på sina sex senaste matcher.

0-0 matchen på Anfield för ungefär två månader sedan var Stokes senaste kryssmatch. Sedan dess har man spelat 11 matcher - 4 segrar och 7 förluster.

I Stokes 12 senaste matcher har man gjort nio mål.

Asmir Begovic, som delar målvaktssysslan med Thomas Sörensen, har spelat i samtliga tre FA-cupmatcher såhär långt den här säsongen.

Robert Huth har gjort mål i båda sin framträdanden i FA-cupen iår.

Peter Crouch har gjort mål i två av sina tre senaste matcher för The Potters.

Stoke har bara släppt in 4 mål på sina 10 senaste FA-cup matcher.

Stoke väg till sjätte rundan:

3:e rundan, Gillingham 3-1 (Walters, Jarome, Huth)

4:e rundan, Derby 2-0 (Jerome, Huth)

5:e rundan, Crawley Town 2-0 (Walters (straff), Crouch)

Samtliga matcher på bortaplan.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer