Carra: Stevie är den bäste

Bild till nyheten Carra: Stevie är den bäste
Jamie Carragher insisterar på att lagkaptenen Steven Gerrard är den bästa spelaren Liverpool haft genom tiderna.

Gerrard gjorde som alla vet ett historiskt hattrick mot Everton i tisdags kväll - sin 400:e ligamatch.

Carragher var inte nådig med hyllningar;

"Efter allt han gjort för klubben så tror jag han är den bäste," sade Jamie "Dalglish, Souness och Ian Rush spelade alla tillsammans i ett fantastiskt lag. Men eftersom fotboll är en lagsport så har det varit svårare för Stevie eftersom han inte alltid spelat med bra lagkamrater.

"Enligt mig så är Gerrards insats i FA-cup finalen 2006 större än Ian Rush's i FA-cup finalen 1986 och han har alltid gett allt i de stora matcherna som t.e.x Champions League finalen 2005.

"I deras era (Dalglish, Rush, Souness) var första divisionen fylld av de bästa spelarna i England. I dag, i Premier League finns många av de bästa spelarna i världen. Jag tror att ingen riktigt kommer att förstå hur bra han varit förrän han lägger skorna på hyllan.

"Jag vet hur tufft det är att vara född och uppvuxen i Liverpool och att försöka leva upp till allas förväntningar. Men det måste ha varit svårare för Stevie som haft så mycket ansvar under så lång tid.

"Ingen av spelarna som spelat med honom skulle säga emot om man sa att han är den bäste denna klubb haft, och jag hoppas att ingen manager skulle göra det heller."

Carragher säger också att han tycker att Gerrard ska vara kapten för det engelska landslaget.

"Scott Parker är en bra spelare och alla respekterar honom, men Gerrard borde vara kapten. Han var kapten i VM, han har varit en av de bästa spelarna i sitt land sedan 10 år tillbaka."

* Legender

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer