Kan bli säsongsstart redan 2 augusti

Bild till nyheten Kan bli säsongsstart redan 2 augusti
Skulle Liverpool inte klättra i tabellen eller gå hela vägen och vinna FA-cupen - så kommer laget med all sannolikhet att få inleda nästa säsong redan 2 augusti, då man tvingas till spel redan i den tredje kvalrundan till Europa League.

Det är Daily Mail som idag rapporterar det troliga scenariot att Liverpool återigen - samma sak under säsongen med Roy Hodgson vid rodret - tvingas in i Europa League-spelet väldigt tidigt. 

Som vinnare av Carling Cup har laget förtjänat en plats i nästa års turnering men då Carling Cup trots allt väger "lätt" i förhållande till FA Cupen garanteras endast en plats till turneringens tredje kvalrunda genom denna titel.

Denna runda spelas redan 2 och 9 augusti.

Ett annat scenario är att Liverpool kliver in i fjärde (sista) kvalomgången vilket sker om man kommer på femte plats i Premier League - samtidigt som ett lag utanför topp fyra vinner FA Cupen. Fjärde kvalomgången väntar också ifall Liverpool kommer sexa i Premier League - samtidigt som FA cupen vinns av ett lag i topp fyra.

Denna kvalomgång spelas 23 och 30 augusti.

Skulle däremot ett lag från topp fyra vinna FA Cupen, samtidigt som Liverpool landar på femte plats - kvalificerar vi oss direkt för gruppspelet i Europa League. Vinner vi själva FA Cupen kvalificerar vi oss också såklart direkt för gruppspelet i turneringen - alternativt om vi förlorar FA Cup-finalen mot ett lag som redan kvalificerat sig för Champions League.

Notera att datum fortfarande är preliminära.

Chansen finns självklart också fortfarande att vi når topp fyra - och då är det istället Champions League-kval som väntar. 


* Kan bli tidig säsongsstart...

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer