Historiskt sett en svår väg till finalen

Bild till nyheten Historiskt sett en svår väg till finalen
På söndag spelar som bekant Liverpool final i Carling Cup, på Wembley i London. För motståndet bjuder Cardiff, från Wales och för Liverpools del är det den sjätte och sista motståndaren på vägen mot pokalen. Vägen hit har dock varit historiskt svår.

Många har nog höjt på ögonbrynen redan längs vägen mot Carling Cup-finalen åt det faktum att Liverpool endast en gång under resan spelat hemma på Anfield i turneringen. Utöver returmatchen i dubbelmötet mot Manchester City har Liverpool annars mött - i tur och ordning - Exeter, Brighton, Stoke, Chelsea och Man City (första mötet) på bortaplan. 

Det är faktiskt också bara den andra gången, någonsin, som ett lag endast spelar en hemmamatch under turneringen. Dessvärre skvallrar dock historian om att det laget - Arsenal säsongen 2006/2007 - sedemera förlorade finalen (mot Chelsea) men självfallet litar vi till en bättre utgång för vårt eget röda lag.

Noterbart är också att vi vunnit alla bortamatcher under turneringen, medan den enda matchen som inte vunnits är hemmamötet med City i returen (2-2). 

Annan rolig statistik inför söndagen är att Liverpool med en vinst skulle tangera Manchester Uniteds rekord i inhemska cuptitlar. Båda klubbarna skulle således stå noterade på 15 var. För Liverpools del skulle en Carling Cup-titel betyda nummer 8 i sammanhanget, medan man också har 7 FA Cup-titlar på meritlistan.

Senast ett lag utanför Premier League vann Carling Cup/Ligacupen genom en finalmatch mot ett Premier League-lag var också hela 21 år sedan, 1991. Det året lyckades Sheffield Wednesday med bedriften. Därefter har sex lag slagit underifrån utan att lyckas. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer