En dröm i uppfyllelse för Stevie G

Bild till nyheten En dröm i uppfyllelse för Stevie G
Steven Gerrard har vunnit Champions League, FA-cupen, ligacupen och UEFA-cupen med Liverpool.
Men han har aldrig spelat en cupfinal på Wembley.
Nu längtar han till söndag eftermiddag då han får leda ut laget på den klassiska arenan...

Alla tidigare inhemska cuptriumfer har Steven Gerrard upplevt på "Anfield South", det vill säga Millennium Stadium i Cardiff.

"Varje gång jag spelade för Liverpool i Cardiff tänkte jag; om det ändå hade varit Wembley. Missförstå mig inte! Vi hade härliga dagar i Cardiff och jag har fantastiska minnen från arenan. Men jag hade föredragit att vinna troféerna på Wembley."

"När jag växte upp drömde jag alltid om att spela cupfinaler på Wembley och när jag blev utsedd till kapten så drömde jag om att få leda ut laget där."

31-årige Stevie G är dock välbekant med Wembley. Debuterade för England på gamla Wembley år 2000 och han har spelat en massa landskamper där efter att nya stadion invigdes 2007.

"Det kommer att bli ett fantastiskt ögonblick för mig att uppleva det med Liverpool. Jag har upplevt både nya och gamla Wembley och jag kan försäkra att det är ett mycket speciellt ställe."

"Du kliver in på arenan och ser alla människorna som är där. Den är ny och modern, men känslan är densamma. Så är det ankomsten upp Wembley Way. Istället för de gamla tvillingtornen passerar man nu en enorm bro. Det är en fantastisk arena, en av de bästa jag spelat på."

Stevie var där förra gången Liverpool spelade en stor final på Wembley, 1996. Bara 15 år var han på plats med juniorlaget som fick se Eric Cantona sänka Liverpool i FA-cupfinalen.

"Klubben tog vara på oss. Steve Heighway, Hugh McAuley och Dave Shannon tog med sig alla ungtupparna på en buss. Resultatet var en besvikelse, men det var en enorm upplevelse att få åka på en match som supporter."

"Jag hade också turen att vara på plats när vi vann ligacupen 1995 då Macca (Steve McManaman) gjorde båda solomålen mot Bolton. Före det minns jag derbyfinalerna 1986 och 1989 från tv:n. Det var enorma matcher. Jag satt där och drömde om att en dag få spela där själv med Liverbird på bröstet."

"Wembley-finaler är bland det största man kan uppleva. Jag har varit där både som supporter och som spelare. Jag vet att alla spända inför söndag. Vi måste bara se till att komma därifrån med det rätta resultatet. Så länge vi får med oss rätt resultat så kommer det att bli en dag att minnas."

Källa: Liverpool Echo


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer