Speciell match för Bellamy

Bild till nyheten Speciell match för Bellamy
Söndagens ligacupfinal på Wembley Stadium i London är självfallet redan på förhand en alldeles speciell match. För Liverpool innebär det ett första besök på Wembley sedan 1996 och en första stor final sedan Champions League-nederlaget i Aten 2007 mot Milan. För Craig Bellamy är matchen dock också ett möte med sina lagkamrater från ifjol.

Redan förra säsongen uttalade Manchester City att Craig Bellamy inte var en del av klubbens planer. Då lyckades man dock inte släppa walesaren på permanent basis, som man i somras gjorde när han anlände till Liverpool - utan istället blev det ett låneavtal hos söndagens motståndare, Cardiff, för Bellars del. 

Bellamy erkänner nu att det på så sätt blir en extra speciell match och att hans far sitter med ett kluvet hjärta. Han är nämligen en passionerad Cardiff-supporter.

"Ja, det blir verkligen en jobbig match för min del. Det är första gången någonsin jag ska spela mot Cardiff nu och min pappa är ju fortfarande en stor supporter av laget. För min del är Cardiff också laget jag växte upp med och mitt stora favoritlag i mina unga år.

"Jag hade ju aldrig kunnat drömma om att få möta just Cardiff i en stor cupfinal på Wembley", erkänner Bellamy.

"Men samtidigt är det just det här som gör fotbollen så underbar. Att du på förhand inte har en aning om hur saker och ting ska sluta.

"Det kommer att vara en otorligt stor dag i Cardiffs historia på söndag - men det är också en dag då vi, Liverpool, vill bärga ännu en titel till klubbens redan fantastiska samling.

Flera fans höjde nog också på ögonbrynen när Craig Bellamy, tillsammans med Daniel Agger, helt hade lämnats utanför truppen inför mötet med Brighton i FA-cupen i förrgår. Walesaren lugnar dock fansen och menar att det varit en säkerhetsåtgärd. Går allt som det ska är han redo för spel på söndag, om han får chansen.

"Det är lugnt ja. Jag har vilat lite, men kör igång med den fulla träningen på torsdag och är absolut redo om coachen vill ha mig på planen i finalen. Samtidigt har vi också Arsenal i en jätteviktig Premier League-match bara en vecka senare - och där mellan ska flera killar iväg på landslagsuppdrag.

"Så det är självklart att coachen måste använda hela sin trupp", fortsätter 32-åringen.

Skulle det dock bli så att Bellamy får chansen på söndag och dessutom lyckas notera sig i målprotokollet vill han redan nu förtydliga att han kommer fira stillsamt i respekt till sina föredetta lagkamrater och arbetsgivare.

"Ja, något större firande kommer det inte bli. Jag respekterar kamrater och arbetsgivare jag haft och skaffat mig i fotbollen. Jag försökte även mot City att fira stillsamt, men sen blir det alltid svårt när omständigheterna gör att man kanske råkar ryckas med. Men jag vill visa min respekt", avslutade Bellamy.


Bellamy i Cardiff förra säsongen... 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer