Statistik från matchen

Bild till nyheten Statistik från matchen
Glen Johnson och Charlie Adam var båda träffsäkra när det gällde att hitta medspelare med passningar i gårdagens 6-1 seger mot Brighton. Luis Suarez hade flest avslut.

Charlie Adam var enda mittfältare att spela samtliga 90 minuter mot Brighton, han stod för 59 passningar och hela 96,6% av dessa gick fram till en medspelare. Glen Johnson var snäppet vassare med 39 passningar och 97,2%.

Steven Gerrard rörde bollen 89 gånger på de 77 minuter som han spelade. Kaptenen hade fem avslut var av tre från distans.

Luis Suarez hade nio avslut och fem av dessa innan för målramen. Ett utav försöken, det i den 84 minuten gick i mål. Suarez rörde bollen 82 gånger, fler än någon annan som var på planen i 90 minuter. Han bidrog även med tre brytningar och tre blokeringar.

Andy Carroll som gjorde mål i den 57:e minuten hade totalt fem avslut. Fyran av dessa kom från innanför straffområdet.

Opta stats har observerat att Liverpool vann skotten med 34-10. Liverpool slog 33 inlägg mot bortalagets 17. Brighton rensade undan bollen 33 gånger.

Inte helt överraskande var Peter Brezovan den mest aktiva målvakten. Han stod för nio räddningar, bland annat räddade han en straff från Luis Suarez. Pepe Reina hade inte riktigt lika mycket att göra men fick vid två tillfällen rädda bollen från att gå in i mål.

Ingen av Brightons försvarare hade något avslut på mål. Martin Skrtel, Glen Johnson och Jose Enrique hade sammanlagt fyra avslut. Martin Skrtel bröt Brightons anfall vid tre tillfällen. Slovaken rensade även undan bollen fem gånger och tacklades vid fyra.

Jose Enrique hade flest bollberöringar av Liverpools försvarare (69), slog 47 passningar och delade ut sex tacklingar. Spanjoren var enda Liverpoolspelare att vinna 100% av luftduellerna.

På mittfältet vann Stewart Downing 80% av sina dueller, bäst utav alla mittfältsspelarna. Han slog sju inlägg och hade tre skott på mål.

Totalt slog Liverpool 477 passningar mot bortalagets 449. Passningssäkerheten var 88,1% mot 86,6% till Liverpools favör. Liverpool tog 19 tacklingar mot Brightons 17. De rödklädda vann 84,2% av dessa medans Brighton endast vann 70,6% av sina.

Källa: Liverpoolfc.tv