Ex-lagkamraten hyllar Gerrard

Bild till nyheten Ex-lagkamraten hyllar Gerrard
För mer än 10 år sedan spelade de tillsammans i Liverpools reservlag. På söndag kan Alan Navarro och Steven Gerrard åter spela på samma plan igen. Karriärerna tog dock olika utvecklingar efter tiden på Liverpools akademi.

Alan Navarro, nu 30 år, och Steven Gerrard spelade under flera säsonger tillsammans på Liverpools akademi. De spelade dessutom ett antal matcher tillsammans som innermittfältet för lagets reserver. 

För Navarro blev det dock aldrig någon a-lagsmatch hos Liverpool utan karriären stagnerade och via ett flertal mindre klubbar har han nu etablerat sig i Championship-laget Brighton.

Steven Gerrards karriärer tog dock sannerligen en motsatt utveckling och med åren utvecklades han istället till hela europas kanske bästa mittfältare. När de gamla kamraternas vägar korsas igen på söndag - är det ett absolut speciellt ögonblick för Alan Navarro.

"Jag spelade mest ytterback i mina tidiga år, men sen valde tränarna att prova mig som innermittfältare", minns Navarro.

"I positionen på innermittfältet fick jag chansen att spela bredvid Steven ett antal gånger och det var helt fantastiskt. Problemet var väl bara att man förstod ganska snabbt att han var den mest talangfulla av oss båda. Det betydde ju att du både hade a-lagsspelare framför dig, men även den mest talangfulla akademispelaren att ta dig förbi. 

"När jag ser tillbaka på tiden minns jag den dock med glädje. Det var en ära att få träna med Steven under så många säsonger och jag hoppas verkligen vi får mötas på söndag, även om det såklart skulle göra matchen svårare för oss. Stevie är ju ett konstant hot och en av de bästa mittfältarna genom alla tider. Hans nivå var liksom flera klasser högre än alla andras redan i de unga åren", hyllar den gamla lagkamraten. 

"Han fotboll, hans hjärna, hans rörelse, hans styrka, hans tacklingar - verkligen alla han egenskaper var helt briljanta. Han var alltid spelaren du önskade att du vore", avslutar Navarro. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer