Enrique: Framgång i cupen kan vara starten på en ny era

Bild till nyheten Enrique: Framgång i cupen kan vara starten på en ny era
Jose Enrique menar att Kenny Dalglish och ägarna bygger ett lag som regelbundet skall kunna kämpa om titlar framöver. En cupframgång den här säsongen kan vara starten på en ny era, tror spanjoren.

Enrique

Nästa helg spelar Liverpool sin första final sedan 2007 när man gästar nya Wembley. De röda är ute efter att vinna ligacupen för åttonde gången och det sista hindret är Cardiff. På söndag väntar en annan cupmatch, Brighton i FA-cupen.

José Enrique säger att en av anledningarna till att han lämnade Newcastle för Liverpool var att han vill vinna trofeér. Han hoppas att en ligacupsuccé kan vara den första av många framgångar i den röda tröjan.

"Jag är mycket nöjd med att vi är i final. Jag har aldrig spelat en final tidigare", sade ytterbacken.

"Om vi kan ta oss till ännu en, vore det givetvis en ännu större dröm. Denna klubben har en stor historia, men det handlar inte bara om det. Vi har bra spelare nu och ägare som vill satsa. De vill köpa bra spelare."

"Vi har ett bra lag redan, men de vill göra det ännu bättre. Det är därför jag kom hit. Jag hoppas att det är starten på något speciellt. Det var därför jag kom hit och det gäller nog för flera spelare som kom den här säsongen. Vi kom för att vi tror att klubben är påväg framåt och vill försöka nå toppen igen - där Liverpool skall vara."

"Jag hörde någon säga att Champions League utan Liverpool inte är densamma och jag är beredd att hålla med. Det är några år sedan vi var med och vi måste försöka ta oss tillbaka."

Enrique förväntar sig en tuff match mot Brighton.

"Det är bra att vi spelar hemma, men de har ett bra lag och en bra tränare, så vi måste vara på vår vakt. Oavsett vilket lag du möter så blir det tufft. Alla kan slå alla", sade Enrique.

"Vi är Liverpool, så vi måste vinna, men sanningen är att alla kan slå alla. Vi måste ge 100% i alla matcher och inte tro att vi har vunnit på förhand bara för att dem inte spelar i Premier League. Det stämmer inte, ger vi inte 100% får vi problem."

"När du möter Manchester United och Chelsea är du motiverad för att det är speciella matcher, men man måste alltid vara lika motiverad och behandla matcherna på samma sätt för att vinna."

"När jag var i Newcastle var det en dröm att möta lag som Liverpool och Chelsea. Brighton kommer hit i tron om att de kan slå oss. Såna matcher kan bli svåra, för de ger inte 100% - de ger 200%."

"FA-cupen är viktig, som Copa del Rey i Spanien. Det är en väg till europaspel och det är en viktig titel. Vi vill ta oss så långt som möjligt."

Vinnaren av årets upplaga utav FA-cupen kommer att gå in direkt ni i gruppspelet i "nya Europa League" och vinnaren i ligacupen kommer att entra turneringen i näst sista kvalificeringsomgången.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer