Carra kan tangera klubbrekord på söndag

Bild till nyheten Carra kan tangera klubbrekord på söndag
Om Jamie Carragher får förtroendet från Kenny Dalglish i söndagens möte med Brighton i FA-cupens åttondelsfinal, skulle det innebära att vicekaptenen noterar sin 210:de cupmatch för klubben - en tangering av Ian Callaghans långvariga rekord. Nedan följer övrig intressant statistik inför matchen.

Intressant nog har Liverpool och Brighton faktiskt varit helt jämna historiskt sett i FA-cupen. De sex tidigare mötena mellan klubbarna har slutat med vardera två segrar - och två oavgjorda. 

Från lagens senaste möte, i årets upplaga av Carling Cup, har Liverpool dock en seger i bagaget. Den gången vann The Reds med 2-1 på Brightons hemmaplan, Amex Stadium. 

Senast lagen möttes i FA-cupen var dock hela 21 år sedan. Då inledde man med att spela 2-2 på Anfield, innan Liverpool åkte ner till sydkusten och vann med 3-2.

Skulle Liverpool besegra Brighton och ta sig till kvartsfinal har vi trevlig statistik att falla tillbaka på. De senaste tre gångerna vi tagit oss till kvartsfinal - har vi även tagit oss hela vägen till final.

Varken Glen Johnson eller Luis Suarez, har hittills fått chansen för Liverpool i FA-cupen.

Skulle Liverpool ta sig till final - och Suarez skulle få speltid - blir han blott den andre uruguayanen att spela en FA-cupfinal. Den hittills enda som har gjort det, är Gustavo Poyet - tränaren för söndagens motståndare.

Endast en gång tidigare har Liverpool lyckats slå ut samma klubb ur både Carling Cup och FA-Cupen. Det var 1994/1995, när Burnley fick se sig besegrade dubbelt av The Reds.

Brighton har dock aldrig förlorat mot Liverpool, på Anfield, i FA-Cupen. Hittills har man lyckats vinna en gång - och tvingat fram omspel två. Vid båda omspelen har dock Liverpool vunnit bortamötet.

"The Seagulls" - som klubben kallas - har även tagit sig hela vägen till final vid ett tillfälle. Säsongen 1983/1984. En säsong då de slog ut Liverpool längs vägen.

Söndagens gäster är också ett slöstartat gäng. På de senaste 15 matcherna har man endast gjort två mål i första halvlek. Nio av deras elva senaste mål har till och med kommit efter den 73:e minuten.

Som en kul kuriosa kan också nämnas att Craig Noone, som gjort en stark säsong i Brighton, i övrigt är en hängiven Liverpool-supporter som så ofta han bara kan följer The Reds från The Kop, eller runt om i England. När omgångens matcher lottades var hans kommentar denna på Twitter:

OMG, Liverpool at Anfield haha WOW. I'm shouting all round my living room on my own!!!

Kanske inte den vanligaste kommentaren, när ett Championship-lag lottas mot Liverpool på Anfield. 

Men vi röda förstår såklart glädjen...


* Craig Noone - Brightonspelare & Liverpoolsupporter.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer