Inför: Manchester United - Liverpool

Bild till nyheten Inför: Manchester United - Liverpool
Liverpool reser till Old Trafford för en tuff bortamatch mot ligatvåan Manchester United. Efter nio matchers avstängning förväntas Luis Suarez göra sitt första framträdande från start - och han ställs mot Patrice Evra.

Förra mötet mellan klubbarna spelades den 9:e januari 2011. Kenny Dalglish hade tagit över som manager för Liverpool ett tiotal timmar innan matchstart och fick efter en tvivelaktig straffspark och utvisning på Steven Gerrard resa tillbaka till Merseyside med en 1-0-förlust och uttåg i FA-cupens tredje omgång i comebackmatchen.

Head to head:
På Old Trafford: Liverpool 15 vinster, United 38 vinster, 25 oavgjorda.
Totalt: Liverpool 53 vinster, United 60 vinster, 44 oavgjorda.

Sex senaste på Old Trafford:
22.10.2006, Manchester United – Liverpool 2-0
23.03.2008, Manchester United – Liverpool 3-0
14.03.2009, Manchester United – Liverpool 1-4
21.03.2010, Manchester United – Liverpool 2-1
19.09.2010, Manchester United – Liverpool 3-2
09.01.2011, Manchester United – Liverpool 1-0 (FA-cupen)

Manchester United
Nemanja Vidic, Darren Fletcher och Michael Owen rapporteras var de som garanterat missar matchen för Uniteds del. Även Luis Nani skall vara högst osäker och sena tester kommer dessutom att göras på Chris Smalling och Phil Jones.

Tom Cleverley, som varit borta en längre period, ryktas dock vara tillgänglig för en plats på bänken igen.

Sedan senaste mötet är Wayne Rooney dessutom tillbaka.

Senaste matchen (3-3 borta mot Chelsea): De Gea, Rafael (Scholes 63), Evans, Ferdinand, Evra, Valencia, Carrick, Giggs, Young (Hernandez 53), Rooney, Welbeck (Park 85).

Manchester Uniteds trupp:
Målvakter: David de Gea, Tomasz Kuszczak, Ben Amos.
Försvarare: Patrice Evra, Rio Ferdinand, Jonny Evans, Chris Smalling, Fabio, Rafael, Ezekiel Fryers.
Mittfältare: Ryan Giggs, Ji-Sung Park, Michael Carrick, Ashley Young, Paul Scholes, Antonio Valencia, Paul Pogba.
Forwards: Dimitar Berbatov, Wayne Rooney, Javier Hernandez, Danny Welbeck, Mame Biram Diouf, Will Keane.

Trolig startelva enligt skribenten: De Gea, Smalling, Ferdinand, Evans, Evra, Valencia, Scholes, Carrick, Young, Rooney, Hernandez.

Uniteds sex senaste matcher:
08 Jan, Manchester City – Manchester United 2-3 (FA-cupen)
14 Jan, Manchester United – Bolton 3-0 (Premier League)
22 Jan, Arsenal – Manchester United 1-2 (Premier League)
28 Jan, Liverpool – Manchester United 2-1 (FA-cupen)
31 Jan, Manchester United – Stoke 2-0 (Premier League)
5 Feb, Chelsea – Manchester United 3-3 (Premier League)

Manager Alex Ferguson inför matchen:

''Vi förväntar oss en tuff match, men egentligen önskar jag egentligen bara att vi kan fortsätta att spela som vi gjort de senaste matcherna. Det kommer att hjälpa oss.''

Spelare som kan sätta stopp för Liverpool:
Kommer senare.

Liverpool
För Liverpools del är både Luis Suarez och Jay Spearing tillbaka i truppen, sedan vinstmatchen mot Man United på Anfield. Lucas Leiva är fortsatt skadad medan José Enrique förväntas vara redo för spel.

Liverpools trupp:
Målvakter
: Brad Jones, Jose Reina, Alexander Doni
Försvarare: Glen Johnson, Daniel Agger, Fabio Aurelio, Sebastian Coates, Jamie Carragher, Martin Kelly, Martin Skrtel, John Flanagan, Jack Robinson, José Enrique.
Mittfältare: Steven Gerrard, Maxi Rodriguez, Jordan Henderson, Stewart Downing, Jay Spearing, Charlie Adam, Raheem Sterling, Jonjo Shelvey, Conor Coady
Forwards: Luis Suarez, Andy Carroll, Dirk Kuyt, Craig Bellamy.

Trolig startelva enligt skribenten: Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Enrique, Kuyt, Gerrard, Adam, Bellamy, Carroll, Suarez.

Vilket lag tror du att Kenny Dalglish väljer att starta med? Logga in och dela med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.

Förstalagstränare Steve Clarke inför matchen: ''Vi lyckades slå dem i cupen, men jag tror inte att det spelar någon roll imorgon. När du möter lag som slåss i toppen av ligan vet du att alla måste prestera och vara 100%. Det är en stor match, men inte skillnad mot de andra stora matcherna vi spelat den här säsongen och i de matcherna har vi spelat bra. Vi har kämpat bra och skapat mycket chanser.''

Statistik
* Klubbarna har mött varandra två gånger tidigare denna säsong. I ligamötet i oktober nätade Steven Gerrard på frispark - men Javier Hernandez kvitterade med fem minuter från fulltid. Lagkaptenens balja var det 1200:a målet för Liverpool sedan Premier League grundades.

* Förra månaden, i FA-cupens tredje omgång, vann Liverpool med två mål mot ett på Anfield. Daniel Agger nickade in ledningsmålet efter 21 minuter men Ji-Sung Park kvitterade med sex minuter från pausvilan. Dirk Kuyt ville dock annat och krutade in segermålet i matchminut 88.

* Förra säsongens ligamöte på Old Trafford vann United med 3-2 - Dimitar Berbatov och Steven Gerrard gjorde hattrick respektive två mål varav bulgaren avgjorde med sex minuter från fulltid.

* Mars 2009 - senast Liverpool besegrade Man United på bortagräs, och det blev en rejäl kross. Matchen slutade 4-1 efter att Fernando Torres, Steven Gerrard (straff), Fabio Aurelio och Andrea Dossena funnit nätmaskorna.

* På 39 Premier League-möten mellan lagen har det endast blivit mållöst vid ett tillfälle. Matchen spelades på Anfield i september 2005.

* De åtta senaste matcherna lagen emellan har producerat 27 mål.

* Kenny Dalglish gör sin 15:e match vid rodret som manager mot Manchester United. Han har vunnit fyra gånger, spelat oavgjort vid sju tillfällen samt fått se sig besegrad tre gånger.

* Liverpool har vunnit 11 av PL-matcherna medan United gått vinnande ur striden 20 gånger. Vid åtta tillfällen har mötena slutat med en delad poäng.

* Fred Howe är den senaste Liverpool-spelaren att göra hattrick på Old Trafford. Howe lyckades måla tre gånger i november 1936.

* 5-2, november 1936 - största bortasegern hittills.

* Liverpool har vunnit fyra gånger på de 11 senaste besöken. Men dock har det endast blivit en seger under de senaste sju mötena.

* Målkalas i morgon också? De fyra senaste matcherna har producerat 16 mål.

* Pepe Reina har hållit nollan 10 ligamatcher denna säsong - flest tillsammans med Manchester City’s Joe Hart.

* Steven Gerrard har gjort tre mål på sina tre senaste besök - två från straffpunkten.

Övrigt
Matchen direktsänds på Viasat Fotboll, Viasat Fotboll HD och Viasat Premier League HD med avspark klockan 13.45. Morgondagens domare heter Phil Dowd, som assisteras av Steve Bennett och Andrew Garratt.