"Ge bindeln till Gerrard"

Bild till nyheten "Ge bindeln till Gerrard"
I dagsläget står det engelska landslaget utan både permanent manager och en lagkapten - detta med bara fyra månader kvar till sommarens EM-slutspel. Jamie Carragher vet dock vem han vill ska leda Three Lions på planen framöver.

Som de flesta säkert redan vet, avgick igår Fabio Capello som engelsk förbundskapten. Italienaren lämnade sitt uppdrag med bara fyra månader kvar till EM-slutspelet sedan han hamnat i oenigheter med fotbollsförbundet, FA - som beslöt att John Terry inte längre var lämpad som engelsk landslagskapten, efter den utdragna rättegångsprocessen gällande hans och Anton Ferdinands infekterade bråk. 

Således står Three Lions utan både lagkapten och förbundskapten och redan om tre veckor väntar träningsmatch mot Holland. Idag meddelade FA att Stuart Pearce, till vardags manager för U21-landslaget, tar huvudansvaret vid matchen mot Dirk Kuyt och hans landsmän - men ännu är ingen lagkapten utnämnd för framtiden.

När en permanent manager dock är tillsatt - och bindeln ska överräckas till den spelare som ska leda England ute på planen, bör valet - enligt Jamie Carragher - vara enkelt:

"Möjligen tycker den kommande managern annorlunda, men för mig är det verkligen solklart vem som ska leda England.

"Även helt utan att vara partisk är Stevie den rätta mannen för uppgiften", sa Liverpools vice-kapten till talkSPORT.

"Han har varit kapten för Liverpool i drygt 10 år och lett oss runt om i hela världen. Han gått främst i ledet under två Champions League-finaler och under hela sitt liv spelat stora matcher.

"Han har dessutom en viss erfarenhet av att leda England och kort och gott är han en av landets absolut bästa spelare också. Enligt mig bör det inte ens vara några frågetecken kring saken. I mitt tycke är det självklart att Stevie är den som ska leda England", propagerade Jamie.  

 
* Captain Fantastic! 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer