"Ta varandra i handen på lördag"

Bild till nyheten "Ta varandra i handen på lördag"
På lördag möts Patrice Evra och Luis Suarez för första gången på planen igen sedan mötet på Anfield i oktober, som slutade med att Suarez i efterspelet till en konflikt mellan spelarna stängdes av i åtta matcher. Inför mötet uppmanar nu spelarförbundets Gordon Taylor spelarna att ta varandra i handen innan matchen.

Ni känner till händelsen och även utången av FA:s granskning in i minsta detalj vid det här laget. Mötet på Anfield i oktober slutade med att Patrice Evra rasistanklagade Luis Suarez och i slutet av 2011 fastslog det engelska fotbollsförbundet att uruguayanens övertramp i den matchen var så dramatiskt att han fick sona hela åtta matchers avstängning.

På lördag möts de båda spelarna igen - då El Pistolero fortsatt var avstängd när United besökte Anfield i FA-cupen för snart två veckor sedan.

Inför matchen hoppas nu spelarförbundet Gordon Taylor att de båda spelarna kan lägga saken till historien och vänskapligt hälsa på varandra innan matchen. Något som handlar om sportmanship och inget man ska sätta personlig "ära" i.

"Jag hoppas verkligen att killarna tar varandra i handen på lördag", sa han till Sky Sports.

"För alla vore det en signal på att saken nu kan läggas till handlingarna och att båda framöver vill fokusera på fotbollen, så det vore absolut bäst för alla parter", fortsatte han.

Bakgrunden till att man redan på förhand uttalar att man förväntar en handskakning är att FA inför mötet mellan QPR och Chelsea (i samma omgång av FA-cupen, där Liverpool besegrade just United) valde att helt slopa handskakningar inför matchen, sedan Anton Ferdinand uttalat att han vägrade ta John Terrys hand. Detta efter att de båda också haft ett infekterat bråk tidigare under säsongen, där man på bilder bland annat kunde se John Terry skrika minst sagt nedlåtande ord till Ferdinand. Detta ärende har dock inte behandlats eller utretts av FA.


* Dags att ta i hand och gå vidare...

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer