Fergie: Matcherna mot Liverpool är störst

Bild till nyheten Fergie: Matcherna mot Liverpool är störst
Måvara att Liverpool i dagsläget ligger på sjundeplats i tabellen och att många menar att laget inte längre skall ses som det "topplag" vi en gång varit i England. Men när Sir Alex Ferguson själv ska ranka de största matcherna under året finns bara en självklar etta - drabbningarna mellan Manchester United och Liverpool.

Matcherna mellan Liverpool och Manchester United har historiskt alltis setts som de största i engelsk fotboll. För många också som ett av de mest klassiska mötena i hela fotbollsvärlden. 

Många har på senare år dock försökt antyda att Liverpool inte längre är det topplag vi en gång varit och "pop-up fans" till klubbar som Chelsea och Manchester City tror plötsligt att deras lag är större.

När Sir Alex Ferguson själv får frågan vilken match som är störst i England är svaret dock glasklart. Hur mycket man än konkurrerar med andra lag om tabellpleceringar så är det alltid mötena med Liverpool som är viktigast att vinna under en säsong.

"Matcherna mot City har såklart blivit hetare och hetare på senare tiden. City har rustat upp ordentligt och konkurrensen mellan oss är såklart enorm.

"Men sen tittar man på intresset från våra fans inför en match och då är det inte längre något snack om saken. Alla är verkligen uppspelta inför morgondagen (läs: idag) på ett sätt som de inte är inför någon annan match på säsongen.

"Oavsett vad som händer i framtiden så kommer matcherna mellan Liverpool och Manchester United antagligen alltid att vara de största matcherna i England", avslutade Fergie.  


* Liverpool vs. United. Största matchen i England. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer